Milanović jejučer, komentirajući izjavu predsjednice HSP AS-a Ruže Tomašić da je"Hrvatska za Hrvate, a ostali su gosti", među ostalim kazao, premaprilogu objavljenom u Dnevniku Nove TV, "Hrvatska nije Danska i Finska, ukojoj se zna čuti da je Finska za Fince, a svi ostali su gosti, međutim, ta Finskanije imala građanski rat nikada".

Takvupremijerovu izjavu predsjednik Odbora za branitelje zagrebačkog HDZ-aumirovljeni brigadir Zoran Piličićnazvao je "teškom uvredom za sve hrvatske branitelje, sve domoljube,Hrvate i Hrvatice i građane RH koji vole i cijene svoju državu".

"Zarpremijeru Milanoviću ne znači ništa 15 tisuća poginulih i nekoliko desetakatisuća ranjenih i nestalih hrvatskih branitelja čijom je krvlju natopljena našadomovina? Zar premijeru Milanoviću ništa ne znače majke, udovice i djecapoginulih branitelja, da na taj način omalovažava njihovu žrtvu? Zar on, kojise ponosi svojim znanjem i naobrazbom, ne zna ili neće da zna da je u Hrvatskojna djelu bio teški i krvavi, osvajački i agresorski rat s ciljem uništenjasvega što je hrvatsko i zar mu ništa ne znače oslobađajuće presude za generaleGotovinu i Markača i tužba RH protiv Srbije za genocid", upitao je Piličićna konferenciji za novinare.

Premijerovuizjavu nazvao je skandaloznom i zatražio njegovu neopozivu ostavku na premijerskudužnost, obrazlažući da "čovjek koji tako malo drži do herojske borbe ižrtve hrvatskih branitelja nije zaslužio da bude na čelu hrvatske vlade".

Na opaskunovinara da je premijer jučer kazao i da je na Hrvatsku izvršena agresija,Piličić je rekao da je "ono što je rečeno na prvu ruku prisutno uglavi" te zatražio da se premijer javno očituje o tome što se početkom90-ih dogodilo u Hrvatskoj - građanski rat ili teška i krvava agresija.