Tim povodom u  Čakovcu, uručene su donacije ravnateljima i predstavnicima čakovečkih srednjih škola, za 45 njihovih učenika, kako bi mogli biti na maturalnoj večeri. Radi se, naime, o učenicima čiji roditelji, nažalost, nisu u mogućnosti financirati njihov odlazak na završnu maturalnu proslavu.

„Proteklih godina zahvaljujući akciji, preko 300 učenika dobilo je donacije, ove godine njih 45, ukupne vrijednosti preko 7.000 kn (za ovu godinu). Ovo je trenutak koji ispunjava zadovoljstvom nas koji se bavimo politikom. Nažalost, za mnoge ovo su teški trenuci i veliki financijski izdaci, stoga zahvaljujem dr.sc. Tomislavu Novinščaku i g.Darku Horvatu što su se ove godine uključili u donaciju i donirali vlastita sredstva, rekla je saborska zastupnica i predsjednica ZŽ KZ MŽ, Sunčana Glavak.

Ravnateljica Gospodarske škole Čakovec, Sabrina Blajda, zahvalila se istaknuvši kako je ovo plemenita inicijativa koja će uistinu pomoći njihovim učenicima i roditeljima, omogućujući im bezbrižniju proslavu završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Biserka Vinković-Kukolić, v.d.ravnateljice Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, također se zahvalila na pomoći u ovom socijalno osjetljivom vremenu, a na uručivanju donacije bile su još i predstavnice TIOŠ-a, te Graditeljske škole Čakovec.