Akciju su podržali gradonačelnica BrankaJuričev Martinčev u Vodicama, te kandidat za gradonačelnika grada Šibenikadr.Željko Burić i kandidat za njegovog zamjenika Danijel Mileta, tekandidatkinja za načelnicu općine Bilice Sanja Čaleta Car, u Šibeniku.

Cilj ovogodišnje akcije Dana narcisa jestpromocija kupnje linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju, a sveu sklopu lobiranja za donošenje nacionalnog programa liječenje raka dojke kojimse smrtnost smanjuje za 15-20%. Prisjetimo se da se nacionalnim programom zarano otkrivanje, smrtnost treba smanjiti za oko 25% u slučaju dobrog odaziva(najmanje 70% pozvanih). A primarnom prevencijom "Dan zdrave dojke"planirano je smanjenje smrtnosti za oko 30%.
U utorak 26.3.2013.godine u GK Juraj Sižgorić s početkom u 18 sati Zajednicažena HDZ Šibensko-kninske županije organizira tribinu pod nazivom"Prevencija, dijagnostika i naše mogućnosti". Predavači; dr JakšaŠkugor, dr. Šime Berović (radiolozi), dr. Nikola Šunko (kirurg) i dr. FilipGrubišić Čabo (onkolog). Osim predavanja, neposredno prije, prikupljat će sesredstva u istu svrhu!