Polaganjem kamena temeljca, danas su u Karlovcu započeli radovi na gradnji Doma HDZ-a u Šimunićevoj 2. Početku radova, osim čelnika HDZ-a Karlovačke županije i Grada Karlovca te ministrice Nade Murganić, prisustvovali su i brojni mladi, a upravo će se oni u Domu moći educirati i kvalitetno provoditi vrijeme.

Projekt Doma HDZ-a izuzetno je važan ne samo za našu stranku, nego i kao jedan u nizu projekata u sklopu revitalizacije karlovačke Zvijezde. Naime, grad Karlovac je zamišljen i izgrađen kao pravilna šesterokraka zvijezda. Smatra se idealnim renesansnim gradom i pod zaštitom je Ministarstva kulture.

Prostor za rad i druženje

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije i župan Damir Jelić istaknuo je važnost Doma za operativni rad stranke, ali i kao prostora ugodnog za druženje, osobito mladih ljudi.

Dom će zamijeniti ruševno zdanje koje je HDZ kupio lani za 250.000 kuna, ponajviše prikupljenih donacijama naših članica i članova. Zgrada od oko 300 kvadrata imat će uredske prostore u prizemlju, na katu urede županijskog i gradskog ogranka HDZ-a, prostor za medijske konferencije i za Mladež HDZ-a te call centar, a u potkrovlju višenamjensku dvoranu koja će biti prilagodljiva, ovisno o tome je li za radne sastanke, konferencije, okrugle stolove, radionice...

Otvorenost prema svima

Grubi građevinski radovi i zgrada pod krovom, sa stolarijom, trebali bi biti dovršeni do kraja godine, nakon čega slijede unutarnji radovi. Dom neće biti namijenjen samo članovima ili simpatizerima stranke, već svima, poručio je Jelić:

- Vjerujemo da ćemo tom otvorenosti, gdje će HDZ davati svoj prostor praktično besplatno, puno više i dobivati. Jer otvorenost svima koji osjećaju Karlovac i Karlovačku županiju kao svoje čini stranku propulzivnijom.

Uz Božji blagoslov i zagovor Blažene Djevice Marije kraljice Hrvata početak radova i kamen temeljac blagoslovio je gvardijan fra Krunoslav Albert.