Nazočnima su se predstavili kandidati HDZ-aza Europski parlament Ivana Maletić, Kristijan Tušek, Andrej Plenković, ZdravkaBušić, Krševan Antun Dujmović i Zdravko Krmek te kandidat Bloka umirovljenicizajedno Milivoj Špika.

Naskupu u Slavonskom Brodu kandidatima su izrazili podršku predsjednik Županijskogvijeća HSP AS dr. Tomislav Vlajnić, župan Danijel Marušić i  predsjednik županijskog odbora HDZ-a PeroĆosić.

KandidatBUZ-a Milivoj Špika istaknuo je kako povjerenje građana za nadolazeće izbore zaEuropski parlament želi osvojiti kompetencijom, radom i rezultatima. „ Naizborima za Europski parlament ne vrijedi pravilo da je bitno sudjelovati, a nepobijediti. 14. travnja treba jasno dati do znanja da aktualna koalicija nemapravo niti legitimitet predstavljati Hrvatsku u Europskoj uniji“, rekao jeŠpika.   

ZdravkoKrmek je podsjetio kako je Vlada HDZ-a osigurala 30 milijuna eura iz europskihfondova za sustav odvodnje otpadnih voda na području Slavonskog Broda. „Našpregovarački tim omogućio je investiciju od 10,2 milijarde eura u sektoruzaštite okoliša. To je šansa za razvoj naših tvrtki i kompanija, zadržavanjepostojećih radnih mjesta i otvaranje novih“, rekao je Krmek.

Dujmovićje naglasio kako će se kao budući europarlamentarac zalagati za  rješavanje problema zagađenja zraka kojeuzrokuje rafinerija u Bosanskom Brodu. „ U Europskom parlamentu se donose zakonikoji će izravno utjecati na Hrvatsku. Naša glavna kompetencija nije samo to štopoznajemo strane jezike, nego što ćemo se zalagati za dobrobit i interese svihregija u Hrvatskoj“, zaključio je Dujmović.

Predstavljanjekandidata završeno je predizbornim skupom u Novoj Gradiški gdje su uz kandidateprisustvovali i saborski zastupnik Šimo Đurđević, predsjednik GO HDZ-a NoveGradiške Dražen Oršulić i kandidat za gradonačelnika Željko Vidović.

KristijanTušek je istaknuo kako je posebnost Europske unije u raznolikosti ipluralnosti. „ Europska unija nisu samo fondovi. Postoji druga dimenzija unijekoja se ne može opisati brojkama. To je zajednica država članica koje dijelezajednička načela i vrijednosti“, rekao je Tušek.

Potrebuza izgradnjom infrastrukture kojom bi se potaknulo malo i srednje poduzetništvoistaknula je Ivana Maletić. „ Od financijskih politika, najizdašnije sukohezijska i poljoprivredna i tu ćemo pokušati povući najviše sredstava“, reklaje.

Plenkovićje rekao kako su nadolazeći izbori za Europski parlament uvertira za pobjedu nalokalnim izborima . „ Europski parlament je i hrvatski parlament. Zato je važnoda izađete na izbore u što većem broju i date legitimitet dvanaest hrvatskih zastupnika.Lista broj 12 ima najbolji program, najkompetentnije ljude, a HDZ jevjerodostojan po pitanju pristupa Hrvatske Europskoj uniji“, zaključio jePlenković.