Tom prigodom predsjednicaMatice hrvatske Grada Križevci Renata Husinec, održala je kratko predavanje opovijesti crkve i provela kandidate kroz kod prostore te povijesneznamenitosti.

Nakon obilaskacrkve, u Križevcima je održan predizborni skup na kojem su kandidati istaknulipotrebu za što većim izlaskom birača na prve hrvatske izbore za Europskiparlament. „ 14. travnja događaju se povijesni izbori. Mi smo oduvijek bili dioEurope i možemo reći da ćemo se ulaskom u Europsku uniju vratiti kući“, rekaoje Krmek.

Kandidati supodsjetili okupljene na brojne mogućnosti koje otvaraju europske integracije zaKriževce i cijelu Hrvatsku, ali i na već postojeće tvrtke koje mogu poslužitikao primjer uspješnog djelovanja. „Moram istaknuti tvrtku Radnik. Ona jeprimjer kako raditi i zapošljavati ljude. Tvrtka koja je nastala i rasla natemelju inovativnosti i rada“, rekao je Dujmović.

KandidatkinjaIvana Maletić istaknula je kako je vrlo važno dati odgovore na pitanja kojamuče običnog čovjeka: hoćemo li imati koristi od Europske unije, u kojem smjeruide ta međunarodna organizacija i kako pozitivno vrednovati europskeintegracije u kontekstu ekonomske krize. „ Europska unija ipak dajeoptimističan pogled na budućnost. Traži se sustavan rad i zajedništvo.Budućnost je u malim ljudima koji žele raditi. Želimo državu koje je bliskasrednjim i malim poduzetnicima, a to i jeste u temelju Europske unije“, reklaje Maletić.

Važnostiizlaska na izbore za Europski parlament dotaknuo se kandidat HDZ-a AndrejPlenković. „ Niska demagogija SDP-a može jedino rezultirati odgovorom hrvatskihbirača, a taj odgovor može stići već 14. travnja aktivnom mobilizacijom.Ukoliko se mobiliziramo moramo promijeniti smjer političkog stanja uHrvatskoj.“, rekao je Plenković i dodao kako se ne smije zaboraviti na dosadašnjapostignuća HDZ-a kao što su brojne reforme i odrađeni pregovori s Europskomunijom.