Tom je prilikom Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a istaknuo kako ga veseli ova atmosfera i naboj kakav se osječao i 90. Godina.

- Možemo reči kako imamo pobjedu na lokalnim izborima, ali nemojmo se opustiti.
Alojz Tomašević, kandidat za župana Požeško-slavonske županije i Vedran Neferović, kandidat za gradonačelnika Požege su budućnost, ne samo ove županije i grada Požege već i budućnost Hrvatske - zaključio je Karamarko te naveo kako je HDZ narodnjačka stranka jer pripada narodu i narod pripada njoj.
- Svi u ovoj dvorani smo jednako odgovorni i jednako vole Hrvatsku za koju je 15.0500 ljudi dalo svoj život. Kažu da smo desničari, ako desničar znači voljeti svoju domovinu, onda smo najveći desničari koji postoje - poručio je.

Franjo Lucić, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a je u prvom redu zahvalio biračima na odabiru pravih, kako kaže najboljih kandidata te istaknuo odlične rezultate u Požeško-slavonskoj županiji. Istaknuo je i važnost 2. kruga nakon kojeg će županija biti još plavija.
- Jedina smo stranka koja svake 4 godine polaže račune svojim biračima, učinili smo sve što smo obećali prije 4 godine, a sada ćemo nastaviti. Kandidat za župnana ispred SDP-a kaže kako su jedino Požega i Kutjevo primjer razvoja, upravo suprotno ti gradovi su primjer kako se ne radi i kako se ne povlaće sredstva. Vrijeme je da kažemo jednoj politici dosta i to upravo tu u Požegi. Rugali su se našim projektima, od sportskih dvorana, poliklinike, škola, a sada pognute glave stoje kraj njih. Nedjelja je biti ili ne biti za Požegu i zato izađite na izbore, trenutak je da Ronku kažemo dosta - istaknuo je Lucić te dodao kako će podržati HDSSB u Gradu Kutjevu u 2. krugu, odnosno Josipu Miličević, kandidatkinju za gradonaèelnicu

Budući župan Požeško-slavonske županije, Alojz Tomašević  je još jednom istaknuo kako je cilj HDZ-a pobjediti u svim općinama i gradovima ove županije. - Pozivamo prijatelje koji su nam bliski da daju svoj glas nama. Mnogi koji nisu će izaći u nedjelju, ne bojimo se ucjena i sigurni smo u pobjedu - siguran je budući župan koji je potpisao inicijativu U ime obitelji te dodao kako je prostor ljevaonice u Požegi gdje je održan skup simbol za novo vrijeme.

Vedran Neferoviæ je odlučno naveo kako se neæe obistiniti laži koje SDP podvaljuje pred izbore poput otpuštanja u javnim poduzeæima ukoliko doðe do promjene vlasti. - Požega je grad ucjena, podjela i pisanja prijava. Svi će biti jednako važni i ravnopravni jer je važan samo napredak. Vrijeme je da se kaže dosta Požegi koja je ostala izolirana zbog lijenosti gradske uprave. Nema otpuštanja u javnim poduzećima, ukidanja socijalnih davanja ili besplatnih autobusnih linija - pojasnio je Neferović te naglasnio kako je više od 1.000 Požežana potpisalo inicijativu o legalizaciji objekata ja jednu kunu po kubnom metru.