Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić poslao je brzojav podrške nositelju naše liste Marijanu Kustiću i HDZ-ovoj koaliciji! - bila je to prva vijest s našega završnoga predizbornog skupa u Gospiću uoči nedjeljnih izbora za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije.

Bez jake Hrvatske nema ni jake Like, a bez jake Like nema ni jake Hrvatske! - uglas su poručivali svi sudionici veličanstvenog skupa u Gradskoj sportskoj dvorani.

Obveza - raditi na dobrobit svih hrvatskih ljudi!

- Svaki su izbori važni, bez obzira za koje se tijelo organiziraju, jer su test našeg rada i povjerenja koje dobivamo od hrvatskih ljudi. Ovo su izbori za Županijsku skupštinu, u kojoj ćete kao budući vijećnici donositi važne odluke za kvalitetu života u LSŽ-u, za gospodarski rast, otvaranje radnih mjesta, demografsku obnovu, što mudrije korištenje prirodne baštine, koju nema nitko kakvu vi imate... Vaša je obveza svaki dan raditi na dobrobit svih ljudi, bez obzira za koga oni glasovali. Vaš je obveza da stvarate, da gledate u budućnost u kojoj ćemo zajedno nositi odgovornost. Jer tu odgovornost HDZ nosi na razini cijele Hrvatske, a siguran sam da će je nakon ovih izbora nositi i u LSŽ-u! - istaknuo je u svom govoru predsjednik naše stranke i naše Vlade Andrej Plenković.

Od prvog dana ovdje smo uz vas!

Ovdje smo da vam damo snažnu podršku, potporu snage, pouzdanja i vjere u HDZ s obje strane Velebita! Ali, dragi prijatelji, mi smo ovdje uz vas, od samog početka mandata naše Vlade! - nastavio je Plenković.

- Od prvog dana pružamo ruku suradnje, punu poštovanja prema svim županijama, gradovima i općinama u Lijepoj Našoj, tko god u njima bio na vlasti. Nema ni govora o tome, kako neki zlonamjerno tvrde, da smo prije 15-ak dana „odjednom otkrili LSŽ“! Od prvog dana želimo znati što je bitno za svaki hrvatski kraj, jer sam tako možemo biti učinkovita, korisna Vlada koja pomaže svim ljudima bez obzira na kojem pedlju Domovine oni živjeli! Zato smo i proveli financijsku decentralizaciju, kojom smo samo ovoj županiji osigurali više od 32 milijuna kuna dodatnih prihoda za realizaciju vlastitih razvojno-socijalnih projekata!

Radimo za Liku sa srcem!

Iznijevši oveći katalog Vladinih investicija na području LSŽ-a, napomenuo je da sve to govori kako bi zorno predočio koliko je naša Vlada radila, radi, a i nadalje će raditi za Liku.

- Gabrijela Žalac nije slučajno ovdje, ona za vas ima više od 900 milijuna kuna ugovorenih projekata! Oleg Butković ima za vas 200 milijuna kuna ugovorenih projekata, a Tomo Medved jedinstvenim je zakonom o hrvatskim braniteljima, koji je prvi put u povijesti donijet upravo u mandatu naše Vlade, svima osigurao zaslužena prava! Radimo za Liku sa srcem, svjesni da je Lika srce Hrvatske. Bez jake Like nema jake Hrvatske, kao što ni bez jake Hrvatske nema jake Like!

Budimo snažni u nedjelju, potvrdimo tko je dominantna stranka svih ovih 30 godina suvremene Hrvatske! Oslonjeni na ostavštinu dr. Franje Tuđmana, usmjereni smo prema budućnosti, razvoju i napretku. A taj napredak ćemo ostvariti zajedno i u ovoj županiji, počevši od ponedjeljka! Do pobjede i živjeli! - zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH.

GORDAN JANDROKOVIĆ (glavni tajnik HDZ-a): Milinović nudi samo sukob, a HDZ - zajedništvo!

Aktualni župan tvrdi da je „zaštitnik Like“, ali njegova djela pokazuju nešto sasvim drugo - da je njemu stalo isključivo do svojih interesa i vlastitoga političkog probitka! Želi izazvati sukob između Ličko-senjske županije i Vlade RH, ali mu mi to nećemo dopustiti. Jer, HDZ je zaštitnik i najveći zagovornik Like! Zato su naši ministri i dolazili i dolazit će u Liku. HDZ je uvijek među svojim narodom, zajedno s njim - takvi smo bili i takvi ćemo biti!

HDZ ne zanimaju sukobi, nego zajedništvo. HDZ znači zajedništvo, svi koji smo tu, i predsjednik Plenković i Mate Bulić, kojeg su također htjeli „uzeti“ i prikazati da nije s nama, svi smo skupa, svi smo nasljednici i čuvari ostavštine dr. Franje Tuđmana, vrijednosti Domovinskog rata, tradicije, obitelji, vjere! Samo je jedan HDZ, nema dva HDZ-a - pozovite susjede, prijatelje i rođake te za njega dajte glas! Nema Like bez Hrvatske i nema Hrvatske bez Like!

VLADIMIR ŠEKS (pročelnik Savjetodavnog vijeća HDZ-a): Ovaj HDZ je ondje gdje ga je želio dr. Tuđman!

Kako kaže pjesma: „Mislili su neki da nas neće biti, ni veselje svoje nisu znali kriti“. Ali, grdno su se prevarili, jer mi smo još uvijek tu, postojani na braniku Domovine - i nitko nam to neće oduzeti! Ovaj HDZ je ondje gdje ga je želio i vidio dr. Franjo Tuđman! A ostali mogu samo cmizdriti jer nemaju ni snage ni energije ni odlučnosti, a ni volje, koju imaju oni koji su s Tuđmanom gradili HDZ i hrvatsku državu.

Jučer je suverenost Hrvatske ovisila o Gospiću, ginuli su za nju najbolji lički sinovi, uspjeli su osigurati njenu opstojnost - i zauvijek zadužili Hrvatsku. Danas suverenost ovisi o uspjehu ove Vlade, o uspjehu Andreja Plenkovića koji nam tuđmanovskim načelima vodi Hrvatsku, odlučnošću i razboritošću! Uspjet ćemo jer znamo koji je ulog u igri. Jer kada je Hrvatska u igri, nikada nismo niti ćemo zatajiti. Jer sokol nije ptica kukavica, sokol nije ni vrabac ni grlica, sokol je ptica snažnih krila! Taj sokol je HDZ i on će čuvati Liku i ovu županiju od svih koji bi se kitili njenim perjem!

MARIJAN KUSTIĆ (predsjednik Županijske organizacije HDZ-a): Dosta je jednoumlja - Lika će prodisati punim plućima!

Drago mi je što vidim punu dvoranu, a nema, kako su podmetali, autobusa izvan LSŽ-a. Smeta im što ministri obilaze Liku, a to je dobro. Zadnjih godina, nažalost, toga nije bilo jer je jedna osoba začahurila županiju i zaratila se sa svima. Dosta je bilo jednoumlja, neće samo jedan čovjek odlučivati o svemu! I nakon izbora će nas ministri posjećivati, pomagat će nam da napravimo sve što smo zacrtali za bolji i jači i uspješniji LSŽ! A to ćemo postići na način koji je suprotan od onog što smo imali do sada - timskim radom.

Nećemo raditi pritiske kakvima ste danas svakodnevno izloženi. To nije formula uspjeha, naša formula je - zajedništvo! Osim što ćemo realizirati projekte iz našega Izbornog programa, vjerujem i da ćemo izraditi, mogu najaviti, posebni Zakon o razvoju Ličko-senjskih županiji. Imamo vertikalu s Vladom na čelu s predsjednikom Plenkovićem, koji je u svom mandatu bio više puta u Lici nego svi prethodni premijeri skupa! Bez jake Like nema jake Hrvatske, vi ste naš ponos! A posebno me veseli što je danas tu veliki broj mladih - bez njih nema budućnosti! Čvrsto sam uvjeren da će Lika nakon nedjelje prodisati punim plućima!

Uz pjesmu Mate Bulića

Uz pjesmu našeg člana Mate Bulića i svih nazočnih, u Gospiću je završio veliki, završni predizborni skup HDZ-ove koalicije uoči nedjeljnih izbora za ličko-senjsku Županijski skupštinu.

Snaga zajedništva & pobjednički duh!