Nitko nije dobio mandat da razbaštini Hrvatsku! Oštro se protivimo rasprodaji tvrtki koje su naše nacionalno blago - ističe Odbor za branitelje HDZ-a u priopćenju koje je potpisao njegov predsjednik Željko Dilber.

„Naglašavamo da se branitelji nisu borili samo za neovisnost Hrvatske, nego i za očuvanje gospodarskog suvereniteta, a koji je ugrožen prodajom uspješne nacionalne osiguravajuće kuće. Croatia osiguranje baštini dugogodišnju tradiciju imena i stabilno posluje još od 1884. godine. Stoga njena vrijednost nije samo novčana, nego je ona i povijesni simbol sigurnosti, postojanosti i povjerenja u hrvatske financijske institucije. I Hrvatska poštanska banka, kao nacionalna državna novčarska ustanova, treba biti sačuvana od privatizacije“.

HDZ-ov odbor osuđuju i uvrede koje je resorni ministar Predrag Matić nedavno uputio na račun udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata:
- Ministar ne smije zaboraviti svoju primarnu ulogu, a to je zaštita hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. No čini se kako on zaboravlja da se prema udovicama poginulih branitelja mora odnositi s maksimalnim poštovanjem, a ne omalovažavati ih. Svaku uvredu upućenu njima shvaćamo kao uvredu svim hrvatskim braniteljima.