Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković danas je prilikom dolaska u Središnjicu naše stranke odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao je, između ostalog, razgovore s Mostom o formiranju stabilne parlamentarne većine i Vlade…

Izjavu glavnog tajnika HDZ-a Jandrokovića možete pogledati u cijelosti na linku, a u nastavku donosimo ključne poruke:

http://hr.n1info.com/a151744/Vijesti/Gordan-Jandrokovic-Otvorit-cemo-razgovore-o-ustrojstvu-i-programu-Vlade.html

O RAZGOVORIMA S MOSTOM

Imat ćemo danas treći krug razgovora HDZ-a i Mosta. Očekujem konstruktivan sastanak na kojem ćemo napraviti još jedan korak prema formiranju stabilne parlamentarne većine i stabilne Vlade. Razgovarat ćemo o sedam točaka koje je Most predložio. Otvorit ćemo razgovore i o ustrojstvu Vlade te njenom programu. S našim partnerima - Mostom i predstavnicima nacionalnih manjina - još uvijek razgovaramo. Bitno je da se sve napravi u ustavnim rokovima. U roku ćemo napraviti sve potrebno za konstituiranje Hrvatskog sabora, odmah nakon toga ćemo imati Vladu.

O KONZULTACIJAMA S PREDSJEDNICOM RH

Ne bih htio davati procjene o broju potpisa. Dosadašnji razgovori s našim partnerima su bili vrlo korektni - razgovarali smo argumentirano i u dobroj vjeri. Sve ćemo dogovoriti. Radne skupine razgovaraju o sedam Mostovih točaka. Stručnjaci se dogovaraju o tome koje su najbolje formulacije.

O REFERENDUMU U BIH

Referendum je bio neustavan, sukladno odluci Ustavnog suda BiH. Ovo što čini Milorad Dodik ugrožava teritorijalni integritet i suverenitet BiH. Vjerujem da će međunarodna zajednica i akteri politike u BiH zaustaviti ove procese koji su opasne ne samo za BiH, nego i za cijeli prostor jugoistočne Europe.