IvanDomagoj Milošević kazao je kao zbog sve lošijih rezultata rada ova vlada seizvlači na HDZ, umjesto da ostvaruje obećanja o gospodarskom rastu koja je dalaPlanom 21.

Istaknuoje činjenicu kako smo svi svjedoci da se članovi koalicije ne mogu dogovoritioko investicijske i porezne politike, a unutar SDP-a o tome hoće li i kada doćido gospodarskog rasta.

Unatočgospodarskom padu, povećanju nezaposlenosti, kritikama sindikata, poslodavaca ipoljoprivrednika premijer Milanović tvrdoglavo kaže da neće mijenjati smjer.Očekivali bismo poniznost, a svjedoci smo bahatosti i taštine, rekao jeMilošević.

Aktualnavlada iz očaja, a i nadolazećih lokalnih izbora, počela se pozivati na projekteprethodne HDZ-ove vlade, prvenstveno na gradnju Pelješkog mosta.

HDZneće odustati ni od projekta nove trase željeznice pruge, projektanavodnjavanja Slavonije i Like te nastavka izgradnje luke Gaženica te jačanjaluke Rijeka i Ploče, naglasio je Milošević.  

GoranSoldo, istaknuo je poražavajuću činjenicu da u posljednja tri mjeseca nitko odstranih investitora nije ulagao u Hrvatsku.

Toje jako dobar primjer da se vladi kako osim građana ovoj vladi ne vjeruju istrani investitori, ustvrdio je Soldo. 

Hrvatskajedino promjenom svog gospodarskog modela može imati koristi od članstva uEuropskoj uniji, a ne prodajom nacionalnog blaga poput Croatia Osiguranja,HPB-a i već izgrađenih dionica Autocesta, zaključio je Soldo.