Kandidatimasu  u Gradskom poglavarstvu u Županjidobrodošlicu poželjeli potpredsjednik Hrvatskog sabora Tomislav Čuljak,gradonačelnik Županje Davor Miličević, dožupan Željko Cirba i tajnik županjskogHDZ-a Gabrijel Galović.

„Ovi kandidati su svojim radom, ugledom i stručnošću zavrijedili biti na listiHDZ-a i siguran sam će na pravi način predstavljati hrvatske interese uEuropskom parlamentu“, rekao je potpredsjednik sabora Čuljak.  

ZdravkoKrmek se dotaknuo tema gospodarstva i zapošljavanja mladih. „Grad Županja imaveliki broj već pripremljenih projekata i s nestrpljenjem očekuje ulazak uEuropsku uniju. Posebno zabrinjava velika nezaposlenost mladih u ovom dijeluHrvatske, a odgovor na taj problem je projekt Europske unije 'Jamstvo za mlade'kojim će se potaknuti zapošljavanje tih skupina stanovništva“, rekao je Krmek.

Dujmovićje istaknuo kako je veliki interes za europska pitanja koji je pokazan uSlavoniji zalog za dobar izlazak na izbore 14. travnja i pobjedu 19. svibnja nalokalnim izborima.  „Ravnomjerno ćemo sezalagati za sve krajeve Hrvatske, osluškivati vaše probleme i boriti se za vašeinterese u Europskom parlamentu.“, poručio je Dujmović.

Nakonsastanka u Županji, kandidati su u Otoku položili vijence u čast poginulim  zrakoplovcima i prvom hrvatskom predsjednikudr. Franji Tuđmanu.

Ugospodarskoj zoni grada Otoka kandidati su s dogradonačelnikom Zvonimirom Pučomobišli tvornicu Furnir koja se bavi preradom drveta i zapošljava 101 osobu, tepredstavljanje u Vukovarsko-srijemskoj županiji nastavili na sastanku uGradskom poglavarstvu u Iloku. Sastanku su, uz kandidate, bili nazočni igradonačelnik Miroslav Janić, župan Božo Galić, glavni tajnik HSP-a AS PeroĆorić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski Renata Banožić izamjenik župana Željko Cirba.

„Razinarazvijenosti Hrvatske je ispod 75 posto prosjeka bruto društvenog proizvoda uEuropskoj uniji. Europska unija je obitelj koja želi jaku Hrvatsku i zato sunam na raspolaganju sredstva iz europskih fondova. Dajte svoj glas za listu podbrojem 12, za snažnu Hrvatsku u Europi“, rekla je Maletić.

Plenkovićje naglasio kako su izbori za Europski parlament relevantni za svaku lokalnusredinu u Hrvatskoj. „ Potrebno je da što više građana izađe na izbore, ne samokako bi se pojačalo sudjelovanje u demokratskom procesu nego i zato što bivisok postotak izlaska poslao poruku zainteresiranosti hrvatskih građanaEuropi“, rekao je Plenković.

Nakonsastanka kandidati su posjetili industriju trikotaže Iteks u Iloku kojazapošljava 250 ljudi i plasira svoje proizvode na europsko tržište.