Tom prigodom istaknuta je  potreba za što većim izlaskom birača na prvehrvatske izbore za Europski parlament. ” Za Hrvatsku su 14. travnja povijesniizbori. Trebamo pokrenuti Hrvatsku u novom smjeru“, istakao je Davor Ivo Stierte dodao kako je jedan od najvažnijih zadataka zapošljavanje mladih.

Uz to, kandidati su upozorili nabrojne mogućnosti za Drniš i cijelu Hrvatsku nakon ulaska u EU. Za Drniš jeosobito  važan projekt navodnjavanja,koji će biti omogućen sredstvima iz europskih fondova. Ivana Maletić istaknulaje da ne smijemo zaboraviti običnog čovjeka te je pojasnila što 12 kandidata utako velikom parlamentu može promijeniti i pridonijeti  Hrvatskoj.

“Europska unija dajeoptimističan pogled na budućnost. Traži se sustavan rad i zajedništvo. Bitna jesinergija između općina, županija i države. Budućnost je u malim ljudima kojižele raditi, poduzetnicima i obrtnicima. Želimo državu koje je bliska srednjimi malim poduzetnicima, a to i jeste u temelju Europske unije”, rekla jeMaletić.

Ruža Tomašić, kandidatkinja HSPdr. Ante Starčević Ruža i Milivoj Špika, kandidat BUZ-a posjetili su Dom zanemoćne i starije osobe u Šibeniku, „Cvjetni dom“ gdje su  u razgovoru sa štićenicima doma pojasnili štoće učiniti za njih kao parlamentarci u Europskoj uniji.