USisku je održana i konferencija za medije na kojoj su Dubravka Šuica, RužaTomašić, Ivan Bubić i Milivoj Špika prezentirali su svoj program. AntunVidaković, predsjednikžupanijskog odbora HDZ-a i gradonačelnik Novske podržao je kandidate i rekaokako je lista broj 12 najsnažnija lista za Europski parlament.

Dubravka Šuica je istaknula kako su svi kandidati na listi jednakopozicionirani i ravnopravni stručnjaci. „Proces ulaska Hrvatske u EuropskuUniju vodio je HDZ od 1989. godine pa sve do sada. Ulaskom u Europsku uniju ne gubimo svoj identiteti ne trebamo se bojati da ćemo izgubiti svoj suverenitet i jezik“, rekla jeŠuica i dodala kako je Europska unija projekt mira i solidarnosti.

Kandidati sunaglasili potrebu za postojanjem dobre suradnje s lokanim vlastima i malimpoduzetnicima, bez koje projekti ne mogu biti ostvareni.  „Sredstva koja su bespovratna moraju se dobroiskoristiti. Hrvatska mora biti jednako razvijena, a 8 milijardi euraiskoristiti će se za sve regije Hrvatske. Župani, načelnici i gradonačelnicimoraju znati dobro pripremiti te projekte kako bi ih budući europarlamentarcimogli lakše prezentirati“, rekli su.

HDZ ima jasno definirane ciljeve na pet ključnihpodručja: jačanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, zapošljavanju sposebnim naglaskom na mlade, brizi o interesu hrvatskih poljoprivrednika, ribarai na kraju naših susjeda, ljudi koji žive u Bosni i Hercegovini. Šuica jenaglasila kako, „Europa nije naddržava, ona je korektiv. Onadjeluje na principu solidarnosti.“

Milivoj Špikase obratio medijima i naglasio kako su ovi izbori ujedno referendum opovjerenju građana vladajućoj koaliciji. „Ovo je rijetka lista koja obilazicijelu Hrvatsku. U najmanjem mjestu čuje se naš glas. Lista vladajuće koalicijeje svoje djelovanje ograničila na kontrolu medija,“ zaključio je Špika.