„Trebamobiti dio Europe, ali moramo stavljati interese Hrvatske uvijek na prvo mjesto.Iz europskih fondova možemo povući oko 11 milijardi eura u sljedećih sedamgodina. Dobili smo šansu da pokrenemo Hrvatsku i potaknemo razvoj gospodarstvai zaposlenost mladih“, rekla je Tomašić.

Kandidat Davor Ivo Stier  je istaknuo kako je Hrvatska oduvijek biladio Europe i da ulaskom u EU parlament trebamo biti država koja će stvaratinova radna mjesta, razvijati poljoprivredu, ribarstvo i gospodarstvo. „Naši kandidatisu stručnjaci koji poznaju europske politike i područja svoga djelovanja. Nežele biti predstavnici koji će se stidjeti se svog jezika i kršćanskogidentiteta. Mi smo za jaku Europu, ali prije svega za jaku Hrvatsku“, rekao jeStier.

Dubravka Šuica je istaknula kako lista podbrojem 12 obuhvaća cijelu Hrvatsku, sve regije, te predstavlja i Hrvate u Bosnii Hercegovini. Naglasila je i kako je u prvih sedam kandidata uvršteno pet ženakako bi se postigla ravnomjerna zastupljenost žena i muškaraca na listi.  „Ovi izbori su odraz želja hrvatskih birača.  Mi se toplo nadamo da će hrvatski narodpokazati ovoj vlasti da ne vodi zemlju u pravom smjeru“, rekla je Šuica idodala kako ideja o ulasku u Hrvatske u Europsku uniju traje 24 godine, apredvodnik u dostizanju tog cilja je bio HDZ. „Kandidati će predstavitprojekt mira, solidarnosti i konkurentnosti. Na ovim izborima se mora promijenitiekonomski i politički smjer Hrvatske. Hrvatska mora biti atraktivna za život“,zaključila je Šuica.