Kampanju za lokalne izbore temeljit ćemo na kvalitetnom gospodarskom programukoji je već izrađen i koji neće promovirati poreznu presiju ove vlade."Ova vlada uporno cijedi već davno iscijeđeni limun i na taj način radibarijere poduzetništvu da bilo što napravi", kazao je Karamarko.

Uzkvalitetan gospodarski program HDZ će se zalagati da se uklone velike i jakebirokratske prepreke za kvalitetne investicije. Tragedija ove Vlade je što ninakon 16 mjeseci vladanja to nije uspjela napraviti. Prema tome to se mora podhitno dovesti u red, rekao je Karamarko.


Ustvrdio je da se kredibilitet, snaga, kvaliteta jedne vlade mjeri kreditnimrejtingom i investicijama.
Investicija nema, prema tome to govori čime se moramo baviti.

Na upit onastavku koalicije s HSP-om dr. Ante Starčević na lokalnim izborima, Karamarkoje rekao da će se ta suradnja nastaviti „gdje god je moguće“ napominjući kakoje koaliranje na lokalnim jedinicama prepušteno lokalnim organizacijama.


Karamarko je odbacio konstatacije kako je retorika predsjednice HSP-a dr. AnteStarčević Ruže Tomašić na rubu ako ne i preko ruba šovinističkih izjava terekao da su njene izjave izvučene iz konteksta.
"Moglo bi se o tome pričati i objašnjavati, no ne slažem se da se radi ošovinističkim ispadima, niti da se radi o nekim euroskeptičnim ispadima",kazao je.


Upitan da komentira nezadovoljstva pojedinaca unutar HDZ-a Karamarko jeistaknuo kako je postojanje nezadovoljnika unutar svake stranke legitimnastvar, ali samo do one granice dok se ne počnu narušavati interesi stranke.

Potvrdio je kako raspisivanje unutarstranačkih izbora nije prioritet stranke tekako se u ovom trenutku cijela stranka kontrira za lokalne izbore. Nakonlokalnih izbora se može razgovarati čak i o tome no bojim se da nakon lokalnihizbora morati početi pripreme za prijevremene parlamentarne izbore, zaključioje Karamarko.

Link na intervju