Nakon posjete stranačkim prostorijama i druženja s građanima, predsjednik Karamarko je u pratnji Glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića, predsjednik Županijskog odbora  HDZ Ličko – senjske županije Darka Milinovića, novoizabranog  Župana ličko-senjskog Milana Kolića, predsjednika GO HDZ-a Grada Otočca Milana Jurkovića te Maria Barkovića, aktualnog gradonačelnika i kandidata za budućeg gradonačelnika Grada Otočca sudjelovao na motivacijskom skupu pred okupljenim članovima Hrvatske demokratske zajednice.

Skupu je prisustvovalo oko 200 članova HDZ-a s područja Grada Otočca - članovi Gradskog odbora, predsjednici i članovi svih Temeljnih organizacija HDZ-a s područja Grada Otočca, predstavnici kulturnih i sportskih udruga, simpatizeri i sugrađani koji podržavaju kandidaturu Maria Barkovića za gradonačelnika Grada Otočca i Hrvoja Ostovića, za njegovog zamjenika.

Motivacijskim govorima pozdravili su redom: saborski zastupnik i predsjednik GO HDZ Grada Otočca Milan Jurković, potpredsjednik GO HDZ Otočac ujedno aktualni gradonačelnik i kandidat za budućeg gradonačelnika Mario Barković te saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ Ličko – senjske županije, Darko Milinović.

Izazvavši oduševljenje, okupljene je naposlijetku pozdravio predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko, iskazavši u svom govoru bezrezervnu podršku kandidatu za gradonačelnika, Mariu Barkoviću, za predstojeći drugi krug lokalnih izbora.

Čestitao je na postignutim rezultatima i istaknuo da su kontinuitet i snaga HDZ-a u Otočcu i Lici izuzetno važni kada je riječ o snazi HDZ-a u državi. Zahvalio je okupljenima na angažmanu i ostvarenom uspjehu, prvenstveno naglasivši medijsku blokadu kojoj se podvrgava HDZ, metodu kojom se prividno želi osporiti uspjeh HDZ-a.

Kritički se osvrnuo na aktualnu vlast u državi ironično parafrazirajući izjave i poteze vladajućih, koji u svojim govorima naglašavaju da ništa ne valja, da je sve relativno – uključujući Domovinski rat, a naposljetku i dr. Franjo Tuđman kao utemeljitelj neovisne Hrvatske. Predsjednik Karamarko Liku je nazvao “glavnim kralješkom“ u kralježnici koja drži Hrvatsku na državotvornoj razini.

“Zatvaramo ciklus programa dr. Franje Tuđmana“, rekao je istaknuvši nepobitne zasluge Hrvatske demokratske zajednice kada je riječ o proglašenju hrvatske neovisnosti, obrani domovine, odnosu prema braniteljima i ulasku u Europsku uniju koja je i 89` godine bila u programu Hrvatske demokratske zajednice.