Knin. Veličanstveni skup. Pobjedničko ozračje. U dvorani u Domu Hrvatske vojske sinoć je svečano obilježena 27. obljetnica osnutka naše stranke u Zvonimirovu gradu. Gradu u kojem HDZ tradicionalno pobjeđuje, a tako će biti na skorašnjim lokalnim izborima. Ponosno i zajedno.

Sjednica Vlade RH u Kninu

Okupljenim Kninjankama i Kninjanima - te njihovim brojnim gostima - u govoru se snažnim porukama obratio predsjednik HDZ-a i Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković.

U Kninu, gradu-simbolu hrvatske pobjede u Domovinskom ratu, predsjednik Plenković je poručio da će Vlada RH 4. kolovoza - dan uoči obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluje - održati sjednicu. Napomenuo je da je u samo dva mjeseca - otkad je postao premijer - posjetio svih 20 županija u Hrvatskoj i tako pokazao da je Vladi svaki dio države jednako važan.

- To ćemo pokazati i održavanjem sjednice Vlade RH u Kninu 4. kolovoza. U studenom prošle godine održali smo sjednicu Vlade u Vukovaru, potom u veljači u Sisku. Sigurno da je i Knin jedan od gradova koji zavrjeđuje da se i ondje održi sjednica Vlade. Kako proslava Oluje pada u subotu, i datum se idealno poklapa.

Idemo po još jednu pobjedu

Kako je naglasio Plenković, HDZ će i na ovim lokalnim izborima, zahvaljujući kvalitetnim ljudima, opet biti najjača stranka.

- Uvijek mi je drago doći u Knin, a jedan od razloga za to svakako je i Josipa Rimac. Zadnji put sam ovdje bio prije parlamentarnih izbora - HDZ je u Kninu na njima dobio 58 posto glasova birača. Naša stranka u Kninu - ali i u cijeloj Šibensko-kninskoj županiji i IX. Izbornoj jedinici - najjača je politička opcija.

Investicije, reforme i rast kreditnog rejtinga

Kako često ističe predsjednik Plenković, ova se Vlada bavi bitnim stvarima za hrvatske građane. Stoga, vezano za gospodarski rast i pozitivne reakcije vodećih svjetskih rejting agencija, istaknuo je da Vlada vodi računa da Hrvatska postane što privlačnije odredište za investitore.

- U Zagrebu smo danas raspravljali i o nacionalnom planu reformi - koji se vrti oko trokuta u kojem su privlačnost Hrvatske za strane investicije, odlučnost u provedbi reformi te fiskalna stabilnost. Kad nam kreditni rejting iz stabilnog, kako nas ocjenjuju ovih dana, bude narastao u onaj povoljni za investicije - napravit ćemo pravi posao. A u tom smjeru ova Vlada ide!

Rimac: Plenkovićeva Vlada realizirat će sve projekte važne za Knin!

Predsjednica kninskog (gradskog) HDZ-a Josipa Rimac - koja će se četvrti put kandidirati za gradonačelnicu - u svom je govoru okupljenima poručila da to što naša stranka ima svog premijera i svoju Vladu puno znači za razvoj Knina.

- Naš grad nekad je bio najmlađi grad u Hrvatskoj, a daleke 1997. imali smo najviše novorođenih. O Kninu se, kao i području od posebne državne skrbi, prestala brinuti vlada Ivice Račana, a ona SDP-ova iz 2011. gskoro nas je dotukla. Ova Vlada je naša i projekti koji su se negdje zagubili po ladicama sad će sigurno biti realizirani.

Zahvala utemeljiteljima

Istaknula je da će Knin pod vodstvom HDZ-a postati baš ono na što je mislio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman - kada je nakon pobjede u Oluji na kninskoj tvrđavi ljubio hrvatski barjak.

Posebno se zahvalila utemeljiteljima HDZ-a u Kninu kojima je - kako je izdvojila - bilo najteže osnovati državotvormu stranku u okruženju kakvo je vladalo u gradu početkom 90-ih godina, neposredno pred Domovinski rat.

Dujić: Rimac će opet pobijediti!

Prvi čovjek šibensko-kninskog (županijskog) HDZ-a Nediljko Dujić naglasio je da će u svibnju birači podržati Josipu Rimac zato što je ona pokazala i dokazala da zna voditi Knin prema budućnosti.

- Na lokalnim izborima na našim listama ženska kvota bit će ispunjena od Kijeva do Murtera. Žene su stup hrvatskog društva i kvalitetno znaju voditi i općinu, i grad i državu. Nema kvalitetne alternative HDZ-u, kako u Kninu - tako i u cijeloj Hrvatskoj. Poštujemo naše partnere i rivale, ali kroz ovih 27 godina činjenice govore, matematika govori - mi imamo najbolje rezultate i najveće uspjehe.

VIJENCI I SVIJEĆE ZA POGINULE U DOMOVINSKOM RATU

Uoči svečanog obilježavanja 27. obljetnice osnutka naše stranke u Kninu, članovi Gradskog odbora HDZ-a spomenuli su se u molitvi te polaganjem vijenca i paljenjem svijeća pokraj Spomenika hrvatske pobjede Oluja '95 na središnjem kninskom trgu svih onih koji su život položili na Oltar Domovine za hrvatsku slobodu i državnu neovisnost.