Nadruženju s građanima pridružili su im se i kandidat za župana Goran IvanovićLac, saborski zastupnik Tomislav Ivić, načelnik Općine Petrijevci Ivo Zelić,gradonačelnik Donjeg Miholjca Stjepan Viduka i gradonačelnik Valpova Leon Žulj.

„HDZ je još jednom pokazalo kako ima pravu kadrovsku bazu iz koje može crpitikandidate za sve institucionalne instance“, rekao je Ivanović Lac.

Kandidatisu poslali poruku o pet ključnih mjera za poticanje hrvatskog rasta i razvoja. Prviprioritet koji je iznesen je razvoj gospodarstva svih hrvatskih krajevauspješnim korištenjem europskih fondova. Kao pitanje od velike važnosti istaknutoje i zapošljavanje. Europska unija je za taj problem izdvojila 6 milijardi eurakroz program 'Jamstvo za mlade' koji je odgovor na povećanje nezaposlenosti uHrvatskoj. „ Bez poslova, nade i perspektive dolazi do socijalne isključenostii opadanja povjerenja u sustav,a to treba izbjeći“, rekao je Plenković.Istaknuta je i potreba za potporom poljoprivredi i ribarstvu kao strateškimgranama hrvatskog gospodarstva, a za koje su predviđena značajna sredstva uproračunu EU.  Posljednje dvije mjere suinfrastrukturno povezivanje i zaštita okoliša te očuvanje hrvatskog identitetakao temelja za razvoj. 

 „Projekti se moraju pripremati na vrijeme, aaktualna vlada je pretvorila ovu zemlju u tragača za velikim investitorima ikreditima za projekte koje smo mogli financirati nepovratnim sredstvima izeuropskih fondova. Vladajuća koalicija je došla na vlast nepripremljena i zatovas pozivam da izađete na izbore 14.travnja i pridonesete pobjedi liste broj12“, rekla je Maletić.

Plenkovićje istaknuo kako su izbori za Europski parlament prigoda da hrvatski biračipokažu kako je došao trenutak političkog preokreta. „ Bitno je osvojiti pet ilišest mandata i time pokazati da Hrvatska demokratska zajednica imavjerodostojna postignuća, kvalitetan program, kompetentne ljude i može dostojnozastupati hrvatske građane u Europskom parlamentu“, zaključio je Plenković.