Politički tajnik HDZ-a (i ministar uprave) Lovro Kuščević gostovao je sinoć u Dnevniku Nove TV. Osvrnuo se, među ostalim, na Globalni kompakt o zakonitim migracijama, izbore za Europski parlament, bijeg zastupnika iz Kluba SDP-a…

Prenosimo dio njegovih poruka:

O „MARAKEŠU“

Imamo već viđeni scenarij - pojedini akteri, uvijek vrlo glasni, pokušavaju zastrašiti hrvatsku javnost izmišljotinama i na njima sitno politički profitirati. Na Predsjedništvu HDZ-a predstavljene su odrednice tog dokumenta i nitko, baš nitko, nije imao nikakvu primjedbu. Riječ je o neobvezujućem dokumentu koji se odnosi na legalne, a ne na ilegalne migracije. Svoj čvrsti stav protiv ilegalnih migracija naša Vlada jasno ističe, a to se vidi i po 6.500 hrvatskih policajaca koji čuvaju našu granicu.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/jednoglasno-prihvacena-informacija-o-globalnom-kompaktu-o-zakonitim-migracijama

O EU IZBORIMA

HDZ se aktivno priprema za te izbore, imat ćemo dobre kandidate i uvjeren sam da ćemo pobijediti. Hrvatska demokratska zajednica dovoljno je snažna da može ići i sama na te izbore i da ponovno - pobijedi! Još nismo, međutim,  donijeli konačnu odluku.

O PRELASKU HABEKA U KLUB HNS-a

To je potvrda da i zastupnici izvan HDZ-a prepoznaju napore naše Vlade i njene dobre rezultate. „Prevara birača“? Rekao bih da to radi SDP, jer nemaju nikakvu politiku, ne bore se za dobrobit Hrvatske, ne iznose dobre i konkretne prijedloge. Razumljivo mi je kad ljudi napuste stranku u kojoj ne vidi perspektivu te podrže nekog tko zaista radi dobro za Hrvatsku.