"Najoštrije osuđujemo pucanje na naše članove Mladeži dok su lijepili plakate. Pozivamo sve da ovi izbori prođu u demokratskom i tolerantnom ozračju, a od državnih tijela tražimo da procesuira i kazni počinitelja u skladu sa zakonom", kazao je Bošnjaković.

Bošnjaković je kazao kako izbori nisu vrijedni ovakvog ponašanja te je pozvao građane da svoj stav izraze na nedjeljnim izborima te da se suzdrže od ovakvih incidenata. 

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Samobora istaknuo je kako ne vjeruje u objašnjenje da je 69 – godišnjak pucao na članove Mladeži HDZ-a jer je mislio da su lopovi.

"Policija će utvrditi stvarne razloge, ali teško mogu povjerovati da bi netko za ljude koji se kreću ispred njegove kuće, i to s druge strane ceste, pomislio da su lopovi", rekao je Masten.

“Da se nešto dogodilo, ne znam što bih rekao njihovim obiteljima. Ispada da ljude šaljemo u borbu za vlastiti život", kazao je Masten koji članove mladeži poslao u akciju lijepljenja plakata.

"Napadnuti su mladi ljudi koji su zastupali svoje stavove, kao što su nedavno napadnuti i volonteri koji su prikupljali potpise za referendum", istaknuo je Lovrić.

Mladež HDZ-a ohrabruje sve mlade da nastave zastupati svoje ideale i stavove  te pozivamo sve nadležne udruge koje se bave zaštitom ljudskih prava i sloboda građana da stanu u zaštitu mladih i svih građana Republike Hrvatske, kazao je Lovrić.

Na konferenciji za novinare nazočan je bio i predsjednik Mladeži HDZ-a grada Samobora, Martin Komes koji je i sam bio žrtva oružanog napada.

“U miru i tišinu lijepili smo plakate,  odjednom i bez  upozorenja našli smo se pod rafalnom paljbom “, kazao je Masten.