Karamarko se prisjetio osnivačke skupštine HDZ-a, koja je tada od strane vlasti bila zabranjena, istaknuvši zahvalnost svim osnivačima kojima je na čelu bio najveći Hrvat 20. stoljeća dr. Franjo Tuđman.

Istaknuo je povijesnu zaslugu HDZ-a i njegova prvog predsjednika dr. Tuđmana.
"Sve što je trebalo HDZ je pod vodstvom dr. Franje Tuđmana i obavio", kazao je.

Iskreno je rekao kako je HDZ u svojoj povijesti imao i padova, ali isto tako je naglasio da je HDZ za sve svoje loše poteze snosio kako političku tako i kaznenu odgovornost.
Mi smo svoju katarzu prošli i dosta je bilo sotoniziranja HDZ-a i posipanja pepelom zbog onog što su pojedinci radili.   
"Više o tome neću pričati. Novo vodstvo reklo je van korupciji i kriminalu iz HDZ-a, a poštenju i domoljublju naprijed i na tome radimo", rekao je Karamarko.

Naglasio je kako više neće dopustiti da se HDZ naziva zločinačkom organizacijom pa se upitao tko je to zločinačka organizacija, oni koji su stvarali Hrvatsku ili oni koji su 25. lipnja 1991. godine napustili Hrvatski sabor.   
"Čekam da čujem ispriku, jer nikad nije kasno za dobre stvari. Neka se ispričaju i kažu zašto nisu htjeli hrvatsku državu", kazao je Karamarko.

Osvrnuo se i na izrazito loše gospodarske rezultate vladajuće koalicije te naglasio kako je ova vlada jedino uspješna u političkim čistkama i pokušaju uvođenja svog svjetonazora.

Ponovio je kako se stranka priprema za prijevremene parlamentarne izbore i preuzimanje vlasti, jer ova vlast državu i narod vodi stranputicom koja je opasna, istaknuo je Karamarko.

Karamarko je ocijenio bizantizmom pokušaj vlade da promjeni zakon o suradnji s državama članicama Europske unije o kaznenim djelima, tako da bi uhidbeni nalog vrijedio samo ako je kazneno djelo počinjeno nakon kolovoza 2002. godine 

Predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman Milan Kovač uz sve povijesne zasluge HDZ-a istaknuo je i veliku obvezu stranke za budućnost, a to je podizanje životnog standarda hrvatskog čovjeka.

Istaknuo je veliku odgovornost HDZ-a za Hrvate izvan domovine, pogotovo one u BiH kojima se treba dati podrška da osigura stvarnu konstitutivnost te zaštitu hrvatskih manjina u Vojvodini i Crnoj Gori.

Nakon svečane sjedine na igralištu NK Jaruna odigrala se humanitarna utakmica između reprezentacije HDZ-a i reprezentacije humanitarnih zvijezda predvođenje Zoranom Mamićem, Igorom Cvitanovićem, Slavenom Knezovićem, Markom Tomasom, Franjom Arapovićem, Marinom Rozićem, Slavenom Božićem, Brankom Stuparom, Mariom Cvitanovićem, Ninom Bule, Slavenom Knezovićem, Zlatkom Saračevićem, Joškom Jeličićem, Ardianom Kozniku, Markom Tokićem te Vladom Petrovićem.

Sav prilog je bio namijenjen pomoći obitelji hrvatskog branitelja Mladena Sočana, a utakmica je počela minutom šutnje za preminulog miljenika navijača Josipa Kužea.

Predsjedniku HDZ-a, Tomislavu Karamarku, uručen je poklon hrvatske navijačke udruge „Uvijek vjerni“ kojeg je predsjedniku uručio gospodin Krešimir Čivrag.