Prigodom posjeta Puli predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarkosituaciju u zemlji ocijenio je iznimno teškom te je izrazio nadu kako ćegrađani Istre prepoznati kvalitetu HDZ-ova gospodarskog programa koji je nakorist svih građana neovisno o političkoj opciji.

“Mi nismo opterećeni stranačkom podjelom ipolitičkom profilacijom, već potrebom da građanima ponudimo što bolji programkoji će rezultirati kvalitetnijim životom u Hrvatskoj, nakon što uđemo u Europskuuniju", rekao je Karamarko.

Odgovarajući na pitanje novinara vezano zaistraživanje agencije "IPSOS Puls" o niskoj potpori glasača HDZ-u,Karamarko je ponovio kako očekuje bolje rezultate u odnosu na prošle lokalneizbore.

"Činjenica je da se HDZ diže i to je ono što mi osjećamo idoživljavamo na terenu i zato smo uvijek malo skeptični u odnosu na ove anketejer su jedina verificirana i prava anketa izbori", naglasio je Karamarko.

Karamarko je istaknuo kako se svugdjebilježi  pomak. "Tamo gdje smo na vlasti to ćemo potvrditi,gdje smo blizu da uspijemo napravit ćemo potreban iskorak a tamo gdje nismonapravit ćemo kvalitetan pomak, pa tako i u Istri".

Predsjednik Karamarko svoj posjetIstri nastavio je u Poreču, gdje ga je na gradskom Trgu dočekao veći brojčlanova i simpatizera stranke. Uz ugodno druženje s prisutnima, iskazao jesvoju podršku Porečkom i Istarskom HDZ-u, vjeru u bolju budućnost i dobarrezultat HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima.

Prigodom posjeta Pazinu Karamarko je istaknuo kako je iz HDZ istjeran kriminal i korupcija te da je stranka ojačana i spremna preuzeti vlast od ove prepotentne i neosjetljive vlade.

"HDZ se oporavio, na čuđenje mnogih, i spreman je preuzeti vlast jer ova aktualna, osim prepotencije i neosjetljivosti na probleme građana, nije ništa prezentirala", kazao je Karamarko.

Komentirajući odnos IDS-a i SDP-a na lokalnoj i državnoj razini istaknuo je kako suradnja te dvije stranke na razini države odavno ne funkcionira te da će se „taj brak iz interesa“ raspasti.

"To je zapravo bio brak iz interesa, a udružili su se isključivo zbog podjeli položaja i funkcija. Plasirali su Plan 21 koji se pokazao kao čista obmana", naglasio je Karamarko.

Nakon podjele vozila, kabineta i radnih mjesta u javnim poduzećima, ministarstvima i agencijama podobnima, a ne sposobnima su stali, jer je to njihova realnost, kazao je Karamarko.