Motivacijskom skupu prisustvovali su i članovi Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Osječko-baranjske županije, predsjednici općinskih i gradskih organizacija, članovi izvršnih odbora temeljnih ogranaka, županijski, općinski i gradski vijećnici, članovi Izbornih stožera, Mladež Hrvatske demokratske zajednice, članice Zajednice žena Hrvatske demokratske zajednice 'Katarina Zrinski' i članovi Kluba utemeljitelja 'dr. Franjo Tuđman' kao i mnogobrojni članovi i simpatizeri Hrvatske demokratske zajednice s područja Osječko-baranjske županije.

Predsjednik županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Osječko-baranjske županije gospodin Davorin Bubalović  iskazao je čast dolaskom predsjednika Hrvatske demokratske zajednice gospodina Tomislava Karamarka u Osječko-baranjsku županiju, u Osijek, odakle je i započeo svoju kampanju za izbor predsjednika Hrvatske demokratske zajednice. Bubalović je ustvrdio kako je glavni cilj  lokalnih izbora ostvaren, čak i premašen, a glavni cilj je bio osvojiti minimalno 10 mandata u Skupštini Osječko-baranjske županije, a Hrvatska demokratska zajednica je osvojila 15 mandata, sa svojim koalicijskim partnerom Hrvatskom strankom prava dr. Ante Starčević sveukupno 17 mandata.

Predsjednik gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Osijeka gospodin Damir Kramarić kazao je kako je u prvom krugu lokalnih izbora plava boja preuzela, do sada, crvenu Hrvatsku te kako se Hrvatska demokratska zajednica vratila na velika vrata. Osijek je do prije 6 mjeseci bio na dnu, posebice zbog unutarstranačkih problema i problema sa HDSSB-om, ali je Hrvatska demokratska zajednica grada Osijeka na lokalnim izborima ostvarila vrlo dobar rezultat koji garantira poziciju Hrvatske demokratske zajednice u narednom periodu  na samom vrhu, kazao je Kramarić.

Kandidat Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević za župana Osječko-baranjske županije gospodin Goran Ivanović rekao je kako se Hrvatska demokratska zajednica vratila u narod, što je jasan znak i sigurnost da će ostvariti izniman rezultat u drugom izbornom krugu  te kako će Hrvatska demokratska zajednica polučiti novoga osječko-baranjskog župana. HDSSB je najgore rješenje za Osječko-baranjsku županiju jer su to ljudi koji su sami sebi dodijelili autorska prava nad Slavonijom i Baranjom, a istovremeno su uništili privredu, sve u svrhu međusobnog podjeljivanja plijena, istaknuo je Ivanović.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice gospodin Tomislav Karamarko na samom  početku svoga govora istaknuo je kako je članstvo kralježnica stranke te kako je rad na terenu i rad sa članovima najbitniji za postizanje iznimnog rezultata. Hrvatski narod želi da se vratimo dr. Tuđmanu i respektu Domovinskog rata što je moguće postići jedino sa Hrvatskom demokratskom zajednicom, jer jedino je Hrvatska demokratska zajednica narodnjačka stranka koja se ne suprotstavlja svome narodu, narodu koji se ne boji reći da su Hrvati, narodu koji ima emociju prema svojoj zemlji, u krvi stečenoj državi. Hrvatska nema socijaldemokraciju, ta energija je jugofilija jugonostalgičara koji se pod svaku cijenu žele održati na vlasti, dok je gospodarstvo u kritičnoj fazi, dok 1 500 000 Hrvata spada u kategoriju sirotinje, a 15 000 ih mjesečno gubi radna mjesta. Hrvatska se mora vratiti osnovnim načelima dr. Tuđmana koji je promovirao sintagmu o euroatlanskim integracijama, dok je savez komunista, koji se danas naziva SDP, bio glavama i srcima u Beogradu, negirajući Hrvatsku, kazao je Karamarko u Osijeku.