Mladež Hrvatske demokratske zajednice dala je punu podršku nacionalnom vodstvu HDZ-a i predsjedniku Andreju Plenkoviću u nastavku procesa ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji - s uključenom interpretativnom izjavom kojom se otklanjaju kriva tumačenja same Konvencije.

Jednoglasna odluka

Odluka je donesena jednoglasno na sinoćnjoj zajedničkoj sjednici Predsjedništva Mladeži HDZ-a i Koordinacije predsjednika županijskih odbora Mladeži HDZ-a.

- Nakon interpretativne izjave u kojoj Vlada RH navodi da su ciljevi Konvencije isključivo zaštita žena od nasilja i sprječavanje nasilja u obitelji, a da njene odredbe ne sadrže nikakvu obvezu uvođenja "rodne ideologije" u hrvatski pravni i obrazovni sustav, otklonjene su dvojbe koje su postojale kod naših članica i članova. Posebno što će se Konvencija primjenjivati u skladu s Ustavom Republike Hrvatske i ustavnom definicijom braka - istaknuo je predsjednik Mladeži HDZ-a i nacionalni potpredsjednik HDZ-a Josip Bilaver.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/utemeljitelji-za-ratifikaciju-konvencije-uz-dosljednu-primjenu-interpretativne

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/predsjednistvo-zajednice-zena-hdz-katarina-zrinski-podrzalo-konvenciju-vijeca