Sastankom sa Županijskim odborom HDZ-a (u proširenom sastavu) u Maloj dvorani Višnjik, predsjednik naše stranke i naše Vlade Andrej Plenković završio je sinoć svoj obilazak Zadarske županije.

Snaga zajedništva & pobjednički duh

No to nije bio običan sastanak. S obzirom na interes i želje našeg članstva, skupu su se pridružila i vodstva svih gradskih i općinskih, ali i temeljnih organizacija HDZ-a s područja te županije, kao i naših stranačkih zajednica (Mladež, žene, utemeljitelji, hrvatski branitelji…).

Ukratko: umjesto ispočetka planiranih 50-ak sudionika, na Višnjiku ih se okupilo, svjedočeći o snazi i pozitivnoj atmosferi koje vladaju u HDZ-u, više od - 400! Ljepši kraj posjeta Zadarskoj županiji Plenković nije mogao niti zamisliti.

Projekti vrijedni milijardu i pol kuna!

Svoje obraćanje na sjednici/skupu, predsjednik Plenković započeo je s razvojnim projektima koji se realiziraju u Zadarskoj županiji, od kojih je samo dio obišao jučer.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-zadarske-zupanije-ravnomjerni-regionalni-razvoj-i-podrska-razvojnim-projektima

- To su projekti vrijedni gotovo milijardu i pol kuna! Navodim ih na jednom mjestu kako biste imali još zorniju sliku o zajedničkim postignućima i predanom radu i vas na terenu i naše Vlade. Unatoč teškim razaranjima tijekom velikosrpske agresije, zadarski se kraj užurbano razvijao u svakom smislu - predvođen upravo HDZ-om! Projekti koje smo nabrojali najbolje svjedoče o tome kako radimo. Unatoč mnogobrojnim podmetanjima i lažima populističke oporbe svih boja, iza nas su uspjesi i djela koja nitko ne može osporiti! Postignuća su plod sinergije nacionalne i lokalne vlasti, mi radimo u partnerstvu i zajednički! - poručio je Plenković.

Politička bitka za smjer zemlje

Nedavno smo imali obljetnički skup na zagrebačkom Trnju, a na njemu sam naglasio da su izbori za Europski parlament politička bitka za smjer zemlje - nastavio je Plenković.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/europski-izbori-bit-ce-politicka-bitka-za-smjer-zemlje

- Imamo 10 do 15 rastućih lijevih opcija koje bi sve tobože riješile „magičnim štapićem“, a nisu u stanju niti registrirati se na vrijeme! Imamo tzv. suvereniste koji se protive Europskoj uniji, ali nemaju odgovor na pitanje s kojim bi onda sredstvima ostvarivali naša dva suverenistička pothvata - gradnju Pelješkog mosta i zaštitu granice od ilegalnih migracija - koje financira upravo EU! Zar nam takvi širitelji destrukcije i magle, i lažni i kvazidesni, trebaju u Europskom parlamentu?!?

I 5 mandata u EP-u veliki je uspjeh

Prema svim anketama mi smo već na 5 mandata u EP-u, a da kampanja nije niti počela! - dodao je.

- I to bi već bio veliki uspjeh jer na ove EU izbore idemo odvažno, samostalno, a na prošlim smo, u velikoj koaliciji, dobili 4 mandata. Ali ako pojedine protestne stranke ne prijeđu prag, HDZ bi mogao i do 6. mandata! Zajedno, idemo po novi izborni trijumf! - zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH.

BOŽIDAR KALMETA (predsjednik Županijske organizacije HDZ-a):

Zahvaljujem svim našim gradonačelnicima, načelnicima i svim bivšim županima koji su sudjelovali u razvojnim projektima zbog kojih je Zadarska županija danas među najuspješnijima u Hrvatskoj. Stoga i imamo povjerenje naših sugrađana - jedna smo od rijetkih županija u kojoj ni u njenom najvećem gradu HDZ nikada nije izgubio izbore!

Idući rezultati bit će još bolji!

A idući rezultati bit će još bolji! Jer u dvije i pol godine Vlade predsjednika Plenkovića svjedoci smo odlične suradnje naše, HDZ-ove Vlade, Zadarske županije i lokalnih jedinica na dobrobit našeg kraja. Vlada je iskreni partner, katalizator policentričnog razvoja Hrvatske. Sve poruke o uspješnosti Vlade moramo i želimo prenositi. Sjetimo se samo Agrokora, prijetio je gubitak 60.000 radnih mjesta. No zahvaljujući hrabrosti ove Vlade spriječen je gospodarski i socijalni slom naše zemlje!

Hrvatski ljudi, usprkos nizu laži na naš račun, prepoznaju tko vodi ozbiljnu i odgovornu politiku. Zato HDZ i danas ima potporu od oko 30 posto birača, koliko smo imali i na početku mandata! Predsjedniče Plenkoviću, Zadar i Zadarska županija spremni su za izbore. Obećavamo još jednu pobjedu!