(VIDEO) Snaga zajedništva & pobjeda ZA hrvatske generacije! U Dvorani Krešimira Ćosića na zadarskom Višnjiku sinoć je održan predizborni skup HDZ-a. Snimka govori više od riječi!

Pobjednički mentalitet HDZ-a

- Hvala vam svima što ste došli u ovolikom broju, što ste iskazali pobjednički mentalitet HDZ-a! Imamo najbolje kandidate, a svojim smo uspjesima potvrdili da smo pobjednička stranka koja zna voditi hrvatski narod i hrvatsku državu! Želimo da nam članstvo u EU-u osigura daljnji gospodarski rast, koji će biti praćen demokršćanskim načelom solidarnosti. Koristeći sredstva iz europskih fondova, nastavljamo zapošljavati Hrvatsku, razvijati Lijepu Našu i čvrsto zastupati nacionalne interese! - poručio je predsjednik naše stranke i naše Vlade Andrej Plenković.

Ulažemo 2.5 milijarde u ovu županiju

Drago mi je da smo imali priliku nastaviti našu pozitivnu i afirmativnu kampanju upravo u pobjedničkom Zadru i pobjedničkoj Zadarskoj županiji! - dodao je Plenković:

- Ovaj je kraj uvelike pridonio Domovinskom ratu, i želimo mu uzvratiti za sve što je dao za našu slobodu. Trenutačno ulažemo više od dvije i pol milijarde kuna u ovu županiju! No nijedan od tih konkretnih, opipljivih projekata - zahvaljujući kojima hrvatski ljude bolje žive - ne bi bio moguć bez našega zajedničkog truda i iskrene suradnje između nacionalne i lokalne razine.

Nedvojbena ekonomska postignuća

Izdvojivši od zadarskih projekata luku Gaženicu, koja daje sasvim novu dimenziju ovdašnjem gospodarstvu i turizmu, Plenković je iznio bogatu nisku naših ekonomskih postignuća, od rekordnog smanjenja javnog duga & poreznog rasterećenja građana, preko povećanja plaća i mirovina & 96.000 radnih mjesta više nego na početku mandata ove Vlade, do proračunskog plusa - unatoč isplati SDP-ovih i IDS-ovih jamstava za Uljanik! - & vraćanja investicijskoga kreditnog rejtinga.

No to nipošto nije sve!

Pelješki most & zaštita granice

- Pelješkim mostom, i to europskim novcem, ostvarujemo napokon san o teritorijalnom povezivanju Lijepe Naše. Zar to nije najveći mogući suverenizam?! Napravili smo i velike iskorake u području sigurnosti. S milijardu kuna iz EU fondova vrhunski smo opremili 6.500 policajaca koji čuvaju naše granice od nezakonitih migracija!

Svjesni svih svojih postignuća, zajedno i odvažno idemo po još jednu pobjedu. Za snažnu Hrvatsku u razvijenoj i sigurnoj Europi, ondje gdje ju je vidio i dr. Franjo Tuđman! Za Hrvatsku za generacije! - zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH.

BOŽIDAR KALMETA (predsj. Županijskog odbora HDZ-a): Zakucat ćemo za bolju budućnost!

Ne želimo da nas u Europi predstavljaju populisti koji samo ruše ili daju obećanja bez pokrića, razni egoisti i izolacionisti, koji govore protiv Europe, ali žele plaću u Europskom parlamentu! No ovo nisu samo izbori za EP, ovo su izbori i o smjeru zemlje te o tome koliko građani vrednuju rad naših načelnika, gradonačelnika, župana i Vlade.

Mi u ovoj županiji znamo što su ratna stradanja, ali znamo i što je obnova, što su predani rad i stvaranje novih vrijednosti - i zato nikad nismo izgubili povjerenje sugrađana! Kad tome pridodamo neprijeporne uspjehe naše, HDZ-ove Vlada, kao i činjenicu da imamo najkvalitetnije kandidate, onda možemo mirno čekati 26. svibnja. Sigurni smo da će narod i ovaj put dobro izabrati. Upotrijebit ću košarkaški rječnik: Zajedno, dat ćemo koš i zakucati za bolju budućnost!