Nacionalni Odbor za regionalni razvoj i EU fondove HDZ-a, kojim predsjeda eurozastupnica Ivana Maletić, objavilo je svoj prvi mjesečni bilten (inforeg.hr). U uvodnom slovu predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko istaknuo je da je to hvalevrijedna ideja jer HDZ, iako u oporbi, intenzivno radi te putem stručnih odbora strateški promišlja sve važne aspekte hrvatskog društva i države.

- Na žalost, aktualna vlada ne razumije što je to pametan i održiv rast i razvoj, zato moramo raditi i više no što se to očekuje od oporbe. Jer vlada koju će formirati nova većina na čelu s HDZ-om morat će od prvog dana raditi punim intenzitetom i biti spreman odgovoriti na sve izazove izlaska iz krize. Već sada mogu najaviti da nećemo imati ne 100, nego ni 10 dana 'mira'. Znamo što i kako treba te ćemo nadoknaditi kašnjenja nesposobnog 'Kukurikua' - zaključio je predsjednik HDZ-a.

Vrlo sadržajni i ambiciozno osmišljeni mjesečnik HDZ-ova Odbora za regionalni razvoj i EU fondove donosi, među ostalim, i analizu loše regionalne politike Milanovićeve vlade, primjere kako središnja državna vlast ignorira županije, članke o provedbi IPA programa, korištenju EU fondova... Dodajmo da je inforeg.hr već druga periodična publikacija koju je pokrenula Ivana Maletić. Prije četiri dana u rodnom je Šibeniku predstavila Informativni mjesečnik I’M.

Cijeli bilten možete pročitati na Inforeg.hr - Scribd.