"Izrazili smo zadovoljstvo rezultatima lokalnih izbora. Nakon što smo pobijedili na europskim izborima, uvjerljivo smo najjača stranka bili i na lokalnima. Brojke su neupitne", rekao je Jandroković.

"Raspravljali smo o tome i zaključak je da nema nikakvih razloga ni potrebe za unutarstranačkim izborima. Pobjednička stranka nema razloga za takvo što, a možda bi bilo bolje vidjeti kod onih koji su izgubili izbore postoje li kod njih razlozi za unutarstranačke izbore", istaknuo je Jandroković.

Ponovio je stav HDZ- a kako bi nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju trebalo raspisati prijevremene parlamentarne izbore.

"Ostajemo pri stavu da, zbog ukupne loše situacije u Hrvatskoj i nakon izbora na kojima se pokazalo da HDZ ima i te kakav legitimitet i da nam potpora raste, nakon ulaska u EU treba raspisati prijevremene parlamentarne izbore. Osim toga, preko 700 tisuća ljudi je putem potpisa iznijelo stav suprotan stavu vlade. I to spada u razloge za prijevremene izbore", kazao je Jandroković.

Istaknuo je kako HDZ i dalje podupire inicijativu “U ime obitelji” te kako od prvog dana HDZ upozorava na to da se mora poštovati volja građana izražena potpisima potpore referendumskoj inicijativi.

"Iznenađujuća je reakcija SDP-a, koji je najavio da su njihovi zastupnici spremni ignorirati ili čak negirati volju građana. Logičan je stav ustavnopravnih stručnjaka. SDP je zbog Komadine mijenjao jedan zakon, na intervenciju predsjednika vlade saborski poslovnik, a sad idu čak dotle da najavljuju promjenu Ustava zato što im jedna odluka građana nije po volji. Zaista se radi o političkoj drskosti, a to će sasvim sigurno imati posljedice na njihov politički rad i utjecaj", zaključio je Jandroković.