U dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Slunju je u održan motivacijski skup HDZ-a na kojem je, uz najuže stranačko vodstvo, nazočio i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

 

 

Pred brojnim okupljenim članovima HDZ-a s područja Slunja i Karlovačke županije govorili su gradonačelnik Slunja i kandidat za gradonačelnika u drugom krugu lokalnih izbora Ivan Bogović, aktualni župan Karlovačke županije i kandidat za župana Ivan Vučić, potpredsjednik HDZ-a i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić te predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Govornici su, analizirajući rezultate prvog kruga izbora za gradonačelnika Slunja, istakli značaj grada Slunja za HDZ, koja je na ovom prostoru, od prvih demokratskih izbora, uvijek bila na vlasti, kako u Gradskom vijeću tako i u funkciji gradonačelnika.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je izrazio zadovoljstvo rezultatom prvog kruga lokalnih izbora na području gradova Karlovačke županije i u samoj županiji.

Naglašena je važnost da se članstvo dodatno mobilizira i radom na terenu doprinese potpori i ukupnoj pobjedi na izborima za gradonačelnika Slunja, kao i župana Karlovačke županije.

Također su pozvani birači da u što većem broju izađu na drugi krug lokalnih izbora i tako daju svoj doprinos ukupnoj pobjedi HDZ-a.

Inače kandidat HDZ-a za gradonačelnika Slunja Ivan Bogović dobio je potporu 29,78% glasača.
Kandidat koalicijske liste HDZ-a, HSP-a dr.Ante Starčević, HSS-a, HSLS-a za gradonačelnika Karlovca Damir Jelić dobio je 48,95% glasača, dok je kandidat iste koalicije za župana Karlovačke županije Ivan Vučić dobio 49,09%.