Karamarko jekazao kako je na osnovu rezultata HDZ-a na izborima za Europski parlamentsiguran u dobar rezultat i na predstojećim lokalnim izborima te naglasio kakoće HDZ tražiti raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora.

"Naravnoda nam je želja osvojiti vlast, ali ono što se događa s Hrvatskom nije problemjedne stranke već cijele zemlje", kazao je Karamarko te dodao kako jeHrvatska nepovratno izgubila godinu i pol dan.

Komentirajućiizlazak Srbije iz recesije, Karamarko je kazao kako je to samo još jedan u nizudokaza nesposobnosti ove Vlasti. Jer kao je moguće da zemlja poput Hrvatske,koja ima puno više prednosti od susjeda i dalje tone u recesiju, zapitao se.

TomislavKaramarko prilikom posjeta Međimurskoj županiji obišao je nekoliko međimurskitvrtki izrazivši im podršku u radu.

Nanovinarski upit da komentira odlazak Hrvata na rad u druge zemlje Karamarko jerekao da smo samo lani izgubili 15.000 mladih i sposobnih ljudi koji su mogligraditi svoju budućnost u Hrvatskoj, ali je i naglasio kako je hrvatski radnikizuzetno cijenjen i uspješan kamo god došao.

"Očitoje da naš čovjek izvrsno funkcionira u sustavu koji je uređen, a u Hrvatskojpuno toga ne štima", zaključio je Karamarko.