U prvom dijelu programa kandidati su posjetili sveučilištu u Zadru, koje je ujednonajstarije sveučilište na ovim prostorima. Rektor sveučilišta Ante Uglešić,predstavio je kandidatima sveučilište, govorio je o njegovoj povijesti ivažnost koju ima u Europi „Nijedna gospodarska aktivnost  ne može se razvijati bez ulaganja u znanost,“istakao je  rektor Uglešić.

Inače,Sveučilište je potpisalo tri projekta, Muzej dviju palača, Duždeva i Kneževa,zatim županijski projekt o hrani, koji uključuje razvoj te izgradnja kampusa zastudente.

DubravkaŠuica, Davor Ivo Stier, Krševan Antun Dujmović, Ruža Tomašić i MilivojŠpika  prezentirali su listu i programHDZ-a i koalicije u zadarskom staračkom domu. Tom prigodom istakli su važnostizbora te kako mogu pomoći starijim osobama u Europskom parlamentu. Informiralisu ih o Europskoj Uniji i obećali kako će raditi na tome da se izgradi što više takvih domova u kojima nećebiti listi čekanja.

Na pitanje,hoćemo li izgubiti svoj suverenitet i što će biti s Hrvatskom ulaskom u EU,odgovorila je Dubravka Šuica: „Nećemo izgubiti suverenitet. Europa je puna mirai solidarnosti, pomagat ćemo jedni drugima. Moramo biti pametni, a mi smo listačiji se glas mora čuti u Europi.“

Kandidati suse nakon druženja s građanima, i dijeljenjem letaka, pridružili zanimljivojtribini koja se održala u gradskoj vijećnici. Tema tribine je problem mina nazadarskom području. Zadarska županija je najzagađenija minama i premaprocjenama obuhvaća četvrtinu županije.

„U našojžupaniji čak je 509 osoba smrtno stradalo, a od toga je 12-oro djece. Smrtno jestradalo i 60 pirotehničara. “ tvrdi Nevenka Marinović, voditeljica tribine.

Ana Lovrin,predsjednica udruge Katarina Zrinski, smatra da je potrebno osvijestitigrađane, roditelje i sve one koji žive na tom području „Parlamentarci mogupomoć tako da europski fondovi pomognu toj bolnoj hrvatskoj temi“,  rekla je Ana Lovrin. Davor Ivo Stier jenazočnima prenio iskustva iz Slovenije : „Oni su kao punopravna članica EUnapravili dobar potez tako što su osnovali udrugu koja je pomogla svim drugimdržavama miniranima u ratu. Za to ćemo se založiti u parlamentu kada budemo dioEuropske unije.“