(VIDEO) Zadar. Na gradskom Forumu danas su predstavljeni kandidati za IX. izbornu jedinicu i izborni program HDZ-a „Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost“. Na jednom su se mjestu okupili brojni članovi i simpatizeri naše stranke. Kvaliteta izbornog programa i vjerodostojnost kandidata za pobjedu HDZ-a!

Ova izborna jedinica - a to su već mnoge kolege rekli - pobjednička je izborna jedinica za HDZ. Takav ćemo rezultat ostvariti i na izborima 11. rujna. Na Hvaru sam, kada smo prije nekoliko dana predstavljali kandidate za X. izbornu jedinicu, poručio da očekujem najmanje 16 mandata u IX. i X. izbornoj jedinici. Na izbore izlazimo s kvalitetnim programom - fokusiran je na gospodarski rast, nova radna mjesta i društvenu solidarnost! - poručio je, između ostalog, u svom govoru predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković.

Govor predsjednika Plenkovića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Plenković: IX. izborna jedinica - pobjednička!

Ova izborna jedinica - a to su već mnoge kolege rekli - pobjednička je izborna jedinica za HDZ. Takav ćemo rezultat ostvariti i na izborima 11. rujna. Na Hvaru sam, kada smo prije nekoliko dana predstavljali kandidate za X. izbornu jedinicu, poručio da očekujem najmanje 16 mandata u IX. i X. izbornoj jedinici. Na izbore izlazimo s kvalitetnim programom - fokusiran je na gospodarski rast, nova radna mjesta i društvenu solidarnost. Radili su ga naši stručnjaci - naši stranački odbori. On je realan i ostvariv - to je budući program Vlade.

Poštujemo prošlost, usmjereni na budućnost

I IX. izborna jedinica je još jednom kvalitetno sastavljena - od hrvatskih branitelja do načelnika i gradonačelnika, ministara, čelnika naših županijskih organizacija… To je sve ono što sam htio - da na listama, dakle, budu dosljedni, dokazani, kvalitetni i politički dokazani ljudi. HDZ je okrenut prema budućnosti. Poštujemo prošlost, ali zadaća je naše generacije biti usmjereni na budućnost: gospodarski rast, konkurentnost, obrazovanje i nova radna mjesta. Naša je ambicija da mjerama, koje ćemo provoditi kao Vlada, do 2020. ostvarimo gospodarski rast pet posto. Zaposlenost koja je danas u Hrvatskoj na 60 posto, HDZ u četiri godine želi podići na 68 posto - što znači novih 180.000 radnih mjesta. Ti brojevi nisu izrečeni napamet. Postoji prostor za zapošljavanje: u poljoprivredi, malim i srednjim poduzećima, turizmu, industriji… Sve su to gospodarske grane na koje ćemo stavljati naglasak, tražiti kvalitetnije izvore financiranja, pomagati poduzetnike... One, dakle, one koji imaju ideju i odvažnost krenuti u poslovne pothvate.

Održiv zdravstveni, mirovinski i socijalni sustav

Dijelimo temeljne kršćanske vrijednosti naše političke obitelji, a najvažnija je - solidarnost. Želimo održiv zdravstveni, mirovinski i socijalni sustav. Želimo pomoći osobama s invaliditetom, kreirati međugeneracijsku solidarnost - koja će omogućiti dostojan život svih onih čija primanja u ovom trenutku nisu dovoljna za život. I zato je naša ambicija krenuti dalje s usklađivanjem mirovina, krenuti s ciljem da jednoga dana isplaćena prosječna mirovina bude 60 posto prosječne hrvatske plaće.

Zadar - grad primjer razvoja

Svi znamo koliko su Zadar i Zadarska županija u proteklih 20-ak godina napredovali. Dovršetak Luke Gaženica značit će novu dodatnu vrijednost za Zadar, ali i cijelu Hrvatsku. Sektori poput pomorstva i ribarstva, prioritet su HDZ-a. Ribarstvo, dakle, ne samo u smislu malog i rekreativnog ribolova, već grane gospodarstva. Hrvatska je jadranska i sredozemna zemlja - moramo iskoristiti sve mogućnosti povezivanja s dugim zemljama Mediterana.

POVOLJNI KREDITI ZA MLADE

Juričev Martinčev: HDZ posebnu pažnju posvećuje demografskoj obnovi, obitelji i mladima!

Govor prve na listi za IX. izbornu jedinicu (i gradonačelnice Vodica) Branke Juričev Martinčev možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Hrvatska ima resurse, potencijale - ima prostora za pametne projekte. HDZ posebnu pažnju posvećuje demografskoj obnovi, obitelji i mladima. Različitim izravnim i neizravnim mjerama poticat ćemo demografsku obnovu. Delimitirat ćemo porodiljne naknade i osigurati pravedniju raspodjelu dohotka. Poticat ćemo mlade na zapošljavanjem osiguravanjem povoljnih kredita do iznosa od 350.000 kuna.

PLENKOVIĆ NA VEČERI ŠIBENSKE ŠANSONE

Nakon predstavljanja kandidata i brojnih druženja i razgovora s građanima u Zadru, predsjednik Plenković je u Šibeniku na Trgu Republike Hrvatske pribivao Večeri šibenske šansone. Uvijek sa svojim narodom.

A prva večer ove ugledne glazbene manifestacije bila je revijalna, posvećena međunarodnoj šansoni. Orkestrom je ravnao šibenski maestro Damir Marušić.