Nositelj HDZ-ove pobjedničke liste za EU izbore Karlo Ressler gostovao je na N1 televiziji. Među ostalim, govorio je o velikoj odgovornosti koja mu je povjerena, svom političkom uzoru dr. Tuđmanu, rješavanju problema mladih, svom doktoratu na temu trgovanja ljudima, nedvojbenim postignućima naše Vlade…

Prenosimo ključne poruke iz Resslerova intervjua:

O UKAZANOJ MU ČASTI

Jasno da je ovo veliki izazov, iznimno sam počašćen ukazanim povjerenjem, ali ne bih prihvatio tu odgovornost da nisam uvjeren da možemo ostvariti dobar rezultat. Da nisam svojim radom dokazao svoju stručnost i predanost, ne bih niti dobio ovu priliku. U EP-u sam radio kao suradnik zastupnika Plenkovića tri godine na cijelom nizu europskih tema, a nakon toga sam i kao savjetnik u Vladi pratio, uključivao se i davao doprinos u cijelom nizu europskih politika. Ovo je velika odgovornost za mene, ali čvrsto sam uvjeren da ovako kvalitetnom listom možemo ostvariti svoj cilj na EU izborima te na najbolji mogući način zastupati hrvatske interese u EP-u.

O MLADIMA

Jedna od najboljih stvari jest ta da su naši zastupnici u EP-u stvorili mrežu mladih obrazovanih ljudi koji su surađujući s njima ulazili u europske politike. Posebno sam ponosan jer je na našoj listi i mlada Vukovarka Maja Balić, koja je simbol žrtve Grada Heroja, a sjajno je vodila ured zastupnika u EP-u. U Strasbourgu i Bruxellesu radili su i učili se i brojni drugi mladi, nipošto ne samo iz HDZ-a. Ovom listom dajemo poruku optimizma i mogućnosti da se mladi i žene još više aktiviraju u politiku.

O DR. FRANJI TUĐMANU

Dr. Tuđman predvodio je hrvatski narod u slobodu, u pobjedu u Domovinskom ratu. Bez širine i snage okupljanja koju je on imao ne bismo se mogli izboriti za slobodnu hrvatsku državu. Bez njegove državničke mudrosti, ali i hrabrosti, ne bismo imali Hrvatsku!

O SVOJOJ AGENDI U EP-u

Nadam se da ste pročitali naš izborni program. Tamo se nalaze konkretne stvari koje želimo postići. Za mene osobno, jedno od važnijih pitanja su mladi i obrazovanje. Zalažem se za najmanje dvostruko povećanje sredstava za Erasmus+ sa sadašnjih 13 milijardi eura. Tu je i pitanje zapošljavanja mladih, kvalitete rada, pitanje smanjivanja ugovora na određeno... Upravo završavam doktorat na temu trgovanja ljudima u jugoistočnoj Europi, pa će migracije i sigurnost svakako biti teme kojima ću se ustrajno baviti.

O POSTIGNUĆIMA NAŠE VLADE

Nema magičnih štapića za problem iseljavanja. HDZ-ova Vlada nastavit će s aktivnim mjerama zapošljavanja - u koje je uloženo rekordnih 4.5 milijarde kuna u dvije godine! - s povećavanjem plaća, poreznim rasterećivanjem i građana i poduzetništva. Nema jednostavnih i nema lakih rješenja, ali treba nastaviti dobrim smjerom kojim smo krenuli. Neki, unatoč konkretnih pokazatelja, ne žele priznati naša objektivna postignuća, pozitivne iskorake i promjene na bolje.