Izaslanstvo HDZ-a u pratnji mnogobrojnog članstva povodom 24. obljetnice osnutka HDZ-a odalo je počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu te svim zaslužnim za osnivanje Hrvatske demokratske zajednice.

Na novinarski upit o opiranju vladajuće koalicije da raspiše referendum o ustavnom određenju braka, zašto je građanska inicijativa „U ime obitelji“ prikupila 750 tisuće potpisa, Karamarko je kazao kako je to u njihovom stilu te dodao kako se vladajući samim tim opiru zakonu, Ustavu, volji građana, ali i zdravom razumu.

Odgovarajući na pitanje kako će se HDZ postaviti na najave o pristizanju uhidbenog naloga za Josipa Perkovića, Karamarko je rekao kako HDZ-u nije na kraj pameti da se suprotstavlja provođenju zakona.

"Uhidbeni nalog nije stigao jer je Perković bio bliski suradnik Franje Tuđmana i Gojka Šuška, nego zbog nečeg drugog. Taj sudski postupak je u tijeku i ne bih to komentirao, a mi se zakonu nikada ne suprotstavljamo", rekao je Karamarko.

Na upit o izlasku Milana Kujundžića iz stranke Karamarko je rekao da se tu nema što previše komentirati te naglasio kako se nije odustalo od principa „jedan član, jedan glas“ te da se na tome intenzivno radi, sređivanje popisa članstva je u tijeku.

"Stranka je postala prava alternativa nesposobnoj vladi. Bavimo se pripremom gospodarskog programa, jer nama je problem nezaposlenost. U HDZ će se ulaziti i izlaziti, a u prošloj godini ušlo je desetak tisuća novih članova", istaknuo je Karamarko.

Naglasio je kako unutarstranački izbori ne znače samo izbor novog čovjeka na čelu stranke, već da se bira cijela stranačka struktura što bi bilo apsurdno sad raditi kad se raspravlja o datumu prijevremenih parlamentarnih izbora, zaključio je Karamarko.