Predsjednik Karamarkanaglasio je povijesnu ulogu prvog predsjednik HDZ-a, te prvog hrvatskogpredsjednika dr. Franje Tuđmana,  ustvaranju temelja države i naše stranke, kardinala Franje Kuharića, branitelja,te obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, što je izazvalo dugotrajanpljesak oko 500 nazočnih u čakovečkoj dvorani Centra za kulturu.

„Aktualna vlast ne znavladati, što zorno dokazuju svojim napuštanjem hrvatskog Sabora kada ne znajuodgovoriti na pitanje, a to je zapravo repriza od prije 23. godine kada su istotako napuštali Sabor, ne želeći samostalnu hrvatsku državu“, kazao jeKaramarko.

Podsjetio je da jegospodarstvo na nuli, kao i investicije, porezna represija, pak, s druge stranesve je jača. Hrvatska demokratska zajednica uskoro će predstaviti svoj gospodarskiprogram i kako je naglasio predsjednik Karamarko, nakon pobjede na lokalnimizborima, sigurni smo u pobjedu na parlamentarnim.

Kandidat za međimurskogžupana, predsjednik ŽO HDZ-a Međimurja i član Nacionalnog predsjedništva, DarkoHorvat, poručio je međimurskom članstvu HDZ-a da ovoga puta ne smiju zakazati.

„Čega se mi to bojimo? Ponovoproživljavamo isti scenarij kao i prije dvadesetak godina – Hrvatska gubiidentitet, Međimurje nestaje sa zemljopisnih karti kao županija…, vrijeme je dato zaustavimo! Ako od ovog trenutka svakom članu, pa i svakom Međimurcu nijejasno da nam se s ovakvom aktualnom vlašću loše piše, onda smo zakazali. Poprvi puta međimurski HDZ ima kandidate u sva tri grada, imamo kvalitetan irealan program, i ja se iskreno nadam da će nam 20. svibnja zasjati sunce onako kako mi to želimo“ – rekao je Horvat.

Na svečanoj tribinipredstavili su se kandidat za čakovečkog gradonačelnika dr.sc. TomislavNovinščak, za gradonačelnika Preloga, Ljubomir Kolarek, te za gradonačelnika  Murskog Središća, Dražen Srpak.

U ime domaćina okupljene jepozdravila saborska zastupnica i predsjednica GO HDZ-a Čakovca, Sunčana Glavak.