Karamarko je ponovio kako je Tuđman Hrvatima ono što je Churchill Britancima, De Gaulle Francuzima ili Adenauer Nijemcima.

Tuđman ne bi bio zadovoljan situacijom u Hrvatskoj, jer su podcijenjene mnoge vrijednosti za koje su se naši branitelji borili u Domovinskom ratu, za što je odgovorna sadašnja vlast, kazao je Karamarko.

Podsjetio je kako je Hrvatska za vrijeme koalicijske vlade kojoj je na čelu bio HDZ-a zabilježila rast BDP-a u dva kvartala.

Na novinarski upit da prokomentira jučerašnje kritike predsjednika Josipovića na neprovođenje „Plana 21“ vladajuće Kukuriku koalicije Karamarko je kazao kako Josipović debelo kasni te da je „Plan 21“ trebalo preispitati već nakon par mjeseci vlasti.   

"Mislim da Josipović debelo kasni. Dobro se sjetio sada, nakon 15 - 16 mjeseci preispitivati ono što državu definitivno baca u propast", kazao je Karamarko.

Ocijenio je da je Josipović svoju kritiku "trebao ozbiljnije uobličiti i reći - nitko nema pravo eksperimentirati na hrvatskom narodu i njegovu standardu".

"Što imamo preispitati? Sve je jasno i egzaktno, oni nisu sposobni ovu državu izvući iz problema. Mi smo 2011. u dva kvartala imali rast BDP-a, zaustavili smo rast nezaposlenosti, a čim su oni došli na vlast, sve je krenulo nizbrdo. Sada trebamo nešto preispitati? Jedino što trebamo preispitati je datum novih izbora", poručio je Karamarko.