(VIDEO) Predsjednik Mladeži HDZ-a i član nacionalnog Predsjedništva naše stranke Ivan Vidiš gostovao je sinoć u RTL-u Danas. Osvrnuo se, među ostalim, na objavu Ivana Đakića, najavio nultu toleranciju na govor mržnje te govorio o programima zapošljavanja mladih i o tome kako shvaća politiku.

Donosimo ključne poruke predsjednika Mladeži HDZ-a: 

O OBJAVI IVANA ĐAKIĆA

Ne poznajem ga ni privatno ni kroz rad u stranci. Prvi put sam za njega čuo preko medija. Stegovni je postupak HDZ promptno pokrenuo, istog dana kada je njegova objava izašla u javnost. Đakić se potom sam iščlanio, stoga je postupak prekinut, ali bi njegov ishod vrlo vjerojatno bio isti. Kao predsjednik Mladeži, od svih članova očekujem dostojanstveno i uzorno ponašanje i uključivost. U mom mandatu neće se tolerirati ispadi i govor mržnje. Svi akteri, od Vlade do stranačkog vodstva, osudili su ovaj čin. U našem društvu, a pogotovo među mladima, takvim objavama ne može biti mjesta.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/hdz-najostrije-osuduje-objavu-ivana-dakica-na-drustvenim-mrezama

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ispricavam-se-zbog-sramotne-objave-svog-sina-i-najostrije-je-osudujem

U programskoj deklaraciji jasno smo dali do znanja da očekujemo jednako postupanje prema svima. Ovaj incident je jeziv primjer govora mržnje. Gdje god ćemo djelovati kao Mladež, nećemo tolerirati ovakve stvari. Mislim da to i očekuju ljudi koji su nam dali povjerenje.

O SVOM OBRAZOVANJU & POSLU

Uvijek sam se trudio biti što bolji student i radnik. Puno sam ulagao u svoje obrazovanje, studirao sam na više fakulteta. Postizao sam dosta dobre rezultate. Ali, prolazio sam ono što su i mnogi moji vršnjaci prolazili u Hrvatskoj - bio sam nezaposlen, bio sam na stručnom osposobljavanju, radio sam u privatnom sektoru… Stoga itekako razumijem probleme mladih. Sada radim u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava. Jako me motivira da pomognemo mladim ljudima, da pokrenemo sve one mjere koje će im omogućiti lakšu integraciju na tržištu rada i što kvalitetnija radna mjesta. To sam sve prošao - i borbu za radno mjesto i natjecanje.

O VELIKOJ ČASTI & ODGOVORNOSTI

Politiku shvaćam vrlo ozbiljno. Dužnost predsjednika Mladeži HDZ-a velika je čast i velika odgovornost. Svaki dan razmišljam što bih mogao napraviti bolje, koji su naši izazovi u Mladeži i što možemo napraviti za naše sugrađane. Ne bih rekao da mladi, kako navodite, olako shvaćaju politiku, no pokušat ću u Mladeži HDZ-a podignuti standard i ponašanja i djelovanja. Vjerujem da se predani rad na kraju uvijek isplati. Moramo ponuditi kvalitetne politike te raditi na prezentaciji i boljem razumijevanju tih procesa.