Kao branitelji, dijeleći iste strahote i patnje hrvatskog naroda u Domovinskom ratu, upoznati sa djelima dr. Bosanac, neljudski je dopustiti da se takva nepravda nanosi njoj, heroini Domovinskog rata i Vukovara.

 Dr. Vesna Bosanac je prepoznata i u svijetu po svojoj hrabrosti, te je dokazala svoju profesionalnost i ljudskost kada je Hrvatskoj najviše trebalo, kada je u strašnim ratnim uvjetima brinula za sve ranjenike, neovisno kojoj strani su pripadali, te na taj način dokazala svoju dosljednost izrečene Hipokratove zakletve. Svoju sposobnost je dokazala i podižući bolnicu iz pepela i vodeći je sve do danas.

Ovaj čin Vlade Zorana Milanovića smatramo političkim obračunom sa simbolom Vukovara i Domovinskog rata te nas njihove smiješne izlike neće umiriti niti ušutkati da se borimo za opstojnost digniteta Domovinskog rata, a koja je i ovim potezom Vlade povrijeđena.

 Stoga pozivamo sve branitelje i građane, udruge proizašle iz Domovinskog rata, sve one kojima Hrvatska i hrvatsko predstavlja svetinju, da dignu svoj glas i javno izraze nezadovoljstvo statusom koji ima hrvatski branitelj i svi zaslužni koji su izvojevali pobjedu Hrvatske nad srpskim agresorom; da se Vlada Zorana Milanovića ne odnosi prema braniteljima kao da su guske u magli i neka ih prestane iskorištavati, a posebno omalovažavati. Smjenom dr. Bosanac je obezvrijeđen i povrijeđen svaki branitelj u Republici Hrvatskoj!

Pozivamo sve Vladine aktere u ovom skandalu da opovrgnu odluku i vrate dr. Bosanac na mjesto ravnateljice bolnice u Vukovaru.

 S poštovanjem,

                                                                Predsjednik HDZ-ova Odbora za branitelje
                                                                                        Željko Dilber