Predsjednik Plenković je za mene najbolji premijer od svih dosadašnjih premijera i on ima najbolju Vladu od svih dosadašnjih Vlada. Naš apel za učinkovitijim progonom ratnih zločinaca nije nikakav udar na premijera i Vladu - kako to insinuira dio medija. Pa to su moja Vlada i moj premijer! - poručio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nakon današnjeg sastanka s predsjednikom HDZ-a i Vlade RH u Zagrebu.

Manipulatori po tko zna koji put ponižavaju žrtve!

- Razgovarali smo o ovoj prevažnoj i izrazito osjetljivoj problematici, svatko iz svog kuta. Naravno da neki akteri pokušavaju iskoristiti to prebolno pitanje na ovoj ili onaj način, ponižavajući žrtvu Vukovara po tko zna koji put. Takvi pokušaji bili su jedna od tema današnjeg sastanka, na koji sam došao i kao član HDZ-a i kao gradonačelnik Vukovara s jasnom porukom - ovo nije prosvjed protiv HDZ-a, protiv predsjednika Plenkovića, naš je jedini cilj otkrivanje i kažnjavanje ratnih zločinaca odgovornih za likvidacije u Gradu Vukovaru i širom Hrvatske - istaknuo je Penava.

Svako iskorištavanje ove prigode za neke svoje ciljeve vrlo je degutantno i predstavlja novi pucanj i na Vukovar i na žrtve! - zaključio je Penava.