Skupje otvorio predsjednik Županijskog odbora Davorin Bubalović i nazočnimapredstavio kandidate  Krševana AntunaDujmovića, Andreja Plenkovića i Ivanu Maletić. Kandidati HDZ-a su prvi i jedinikandidati koji su posjetili ovaj grad u sklopu predizborne kampanje za Europskiparlament.

„Znamkoliko je ovaj kraj propatio za vrijeme Domovinskog rata i žao mi je što danas,na pragu ulaska u Europsku uniju, vidim mnoštvo neiskorištenih mogućnosti ipotencijala. Ovo je kraj bogat kvalitetnom zemljom koja ga može učiniti najnaprednijimdijelom Hrvatske“, rekao je Dujmović. Naglasio je da je 1. srpnja početakstvaranja nove Baranje koja će znati povući sredstva iz europskih fondova.

IvanaMaletić je istaknula kako gradovi, županije i općine nisu fiskalno dovoljnojake za pripremu projekata za europske fondove bez pomoći državneadministracije. Vladajuća koalicija je iz proračuna u prosjeku po županijiizdvojila 2 milijuna kuna za njihovu pripremu, a za samo u jedan projekt kaošto je vodoopskrba mora se uložiti oko 10 milijuna kuna.           „Fondovi Europske unije sunamijenjeni za vrlo jasne i konkretne projekte i prvenstveno je potrebnoojačati infrastrukturu kojom će se potaknuti razvoj malog i srednjegpoduzetništva“,  rekla je Maletić.

Plenkovićje podsjetio kako je Hrvatska jedina europska zemlja koja pripada i Mediteranu iPodunavlju. „Uz provedbu naših prioriteta iz programa 'Hrvatski glas u Europi',u Europskom parlamentu ćemo se zalagati i za provedbu projekata kroz EUDunavsku strategiju. To je bitno za razvoj Baranje u gospodarskom, prometnom iturističkom pogledu, kao i za zaštitu okoliša“, zaključio je Plenković.