„Vaš duh, optimizam i snaga su ono što je mene danas oduševilo“, rekla je IvanaMaletić, kandidatkinja HDZ-a za Europski parlament,  pozdravljajući sve okupljene na predizbornomskupu u Krapini. U prepunoj dvorani  predstavilisu se kandidati 'zelene skupine' Kristijan Tušek,  Zdravka Bušić, Ivana Maletić i AndrejPlenković.

Kandidatisu još jednom podsjetili  kako jebudućnost Hrvatske u vrijednim ljudima koji će znati iskoristiti sredstva izfondova i uložiti ih u zapošljavanje mladih, poljoprivredu, ribarstvo istvaranje poduzetničkog okruženja. Kristijan Tušek  poručio jeokupljenima  da se na HDZ-ovoj listinalazi dvanaest upravo takvih ljudi. „Izrazita mi je čast biti dio našegpobjedničkog tima. Pozivam vas da izađete na izbore jer vašom snagom će seodrediti i naša snaga u Europskoj uniji“, rekao je.

  Zdravka Bušić, dugogodišnja savjetnica iravnateljica arhiva u Uredu prvog hrvatskog predsjednika, prisjetila se kako jei dr. Franjo Tuđman Hrvatsku vidio kao ravnopravnu članicu zajednice slobodnihdržava.  Taj dugogodišnji cilj će 1.srpnja postati stvarnost i od presudne je važnosti kakvi će ljudi predstavljatihrvatske interese u Europskom parlamentu. „ Ako netko vlada neradom i neznanjem, tome se mora stati na kraj.Izađite na izbore 14. travnja i pokažite kako Hrvati žele znanje, a nearoganciju; rad, a ne laž“, rekla je Maletić.  

Plenkovićje upozorio nazočne da ne popuste pred demagogijom vladajuće koalicije kojamanipulira medijskim prostorom, datumom izbora, pa i vlastitim kandidatima jerumjesto njih govore Milanović i Pusić.  „Našim građanima je dosta loše vlade i novih zaduživanja i zato HDZ 14. travnjatreba pokazati da je ozbiljna stranka i dobiti izbore“ , zaključio jePlenković.