Karamarko jekazao kako se na simboličan način želi afirmirati program HDZ-a, koji je odsvojih samih početaka bio europejski.

Prisjetio sekako je HDZ prva stranka koja je u svom programu imala euroatlantskeintegracije te kako je prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman taj cilj postavio, adanas se ostvaruje.

Upitan kakokomentira najave da se ipak neće uvoditi porez na nekretnine, Karamarko jeodgovorio kako se HDZ od samih početak protivio uvođenju tog poreza koji binajviše pogodio građane koji su itekako dobro na svojoj koži osjetili lošuporeznu politiku ove slabe i nedosljedne Vlade.

Komentirajućinajave ministra Hajdaš Dončića da je ipak najbolja opcija za povezivanje samogjuga Hrvatske izgradnje Pelješkog mista Karamarko je rekao „otkrili su Ameriku“i to nakon godine i pol, a trebali su nas samo poslušati.

Karamarko jena kraju poručio Vladi da se počne baviti svojim poslom te da će HDZ kaostranka u tome pomoći koliko bude mogla.

Ocijenio jeda su u Vladi "zakoračili u 1945., 1946. godinu, progone crne košulje,fašiste i ne znam koga, čiste televiziju i dijele prodike te političkikadroviraju i to nije dobro.