(VIDEO) Osijek. U Hotelu „Osijek“ danas su predstavljeni kandidati za IV. izbornu jedinicu. Ujedno je mnoštvu okupljenih članova i simpatizera naše stranke predstavljen izborni program HDZ-a „Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost“. Kvaliteta izbornog programa i vjerodostojnost kandidata za pobjedu HDZ-a!

Kada smo radili naš program, razmišljali smo i o regionalnom aspektu razvoja Hrvatske. Nije to ništa neobično. Buduća vlada mora imati projekt Slavonija. To je jako važno za sve ljude koji žive u Slavoniji. Teme koje najviše zanimaju stanovnike ovog dijela Hrvatske su životni standard, zapošljavanje, poljoprivreda, zdravstvo, demografska obnova i obrazovanje. HDZ-ova vlada će voditi temeljito računa o razvoju Slavonije. Stoga je naša glavna ambicija - želimo gospodarski rast! - poručio je, između ostalog, u svom govoru predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković.

Govor predsjednika Plenkovića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Plenković: Izuzetno kvalitetna lista i u IV. izbornoj jedinici!

Sastavili smo izuzetno kvalitetnu listu za IV. izbornu jedinicu, posebno zahvaljujem prof. dr. Miroslavu Tuđmanu što vodi ovu listu, našim kolegicama i kolegama aktualnim saborskim zastupnicima, ministru Tomislavu Tolušiću, dvjema doktoricama znanosti, čelnicima važnih gradova u Općinsko-baranjskoj županiji, braniteljima…

Projekt Slavonija

Kada smo radili naš program, razmišljali smo i o regionalnom aspektu razvoja Hrvatske. Nije to ništa neobično. Buduća vlada mora imati projekt Slavonija. To je jako važno za sve ljude koji žive u Slavoniji. Teme koje najviše zanimaju stanovnike ovog dijela Hrvatske su životni standard, zapošljavanje, poljoprivreda, zdravstvo, demografska obnova i obrazovanje.

Cilj - gospodarski rast

HDZ-ova vlada će voditi temeljito računa o razvoju Slavonije. Stoga je naša glavna ambicija - želimo gospodarski rast. Za ovu godinu predviđa se rast od 2,5 posto. To je veliki korak naprijed u odnosu na godine iza nas. Naš cilj je 5 posto gospodarski rast do 2020. To govorim stoga jer je cilj EU imati prosječnu stopu zaposlenosti oko 75 posto. U Hrvatskoj je to trenutno 60 posto. Ambicija koju imamo u našem programu je doći do 68 posto zaposlenosti. To znači 180.000 radnih mjesta.

Nova radna mjesta i u poljoprivredi

Želimo nova radna mjesta u poljoprivredi, novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, novi Zakon o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, samodostatnost u poljoprivrednoj proizvodnji, učinkovitija izravna plaćanja… Vodit ćemo računa o mladim poljoprivrednicima - ljudima do 40 godina. Mjere koje ćemo poduzimati trebaju im pomoći pokrenuti poljoprivredna gospodarstva.

Zaustavljanje egzodusa

Odljev mladih iz Slavonije je akutni problem. To mora predstavljati jednu od ključnih prioritetnih zadaća buduće vlade. Cilj naše vlasti - kreiranjem novih radnih mjesta investiramo u ostanak mladih ljudi ovdje. Slavonija je za mene prioritetan projekt buduće vlade.

Još uvjerljivija pobjeda

Želimo društvo u kojem su mladi motivirani, u kojem djelujemo na njih poticajno - da budu izvrsni, konkurentni i među najboljima, kakve su i njihove kolegice i kolege u EU. Stoga će obrazovanje biti naš prioritet. Radit ćemo na obnavljaju bolničkih kapaciteta, osobito u bolnicama u Slavoniji. Zdravstvena zaštita je jedan od temelja našeg programa. Posebnu pozornost želimo posvetiti održivosti zdravstvenog, mirovinskog i socijalnog sustava. U IV. izbornoj jedinici očekujem još uvjerljiviju pobjedu nego na prošlim izborima.

VJERODOSTOJNE INSTITUCIJE - USPJEŠNO DRUŠTVO

Govor prvog na listi za IV. izbornu jedinicu prof. dr. Miroslava Tuđmana možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Tuđman: Bez vjerodostojnih, sigurnih i učinkovitih institucija nema sigurnog društva!

Bez vjerodostojnih, sigurnih i učinkovitih institucija nema sigurnog društva i uspješne države. Institucije suvremene hrvatske države nastale su prije 26 godina, dvije trećine stanovnika stariji su od tih institucija. Mi koji smo sudjelovali u njihovu stvaranja, koji smo imali privilegiju da se borimo za uspostavu hrvatske države itekako smo ponosni na ono što se postiglo za vrijeme Domovinskog rata i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Odnos prema tim institucijama je nakon toga išao svakojakim putem - zato što su pojedine stranke htjele ih prekrojiti prema svojim potrebama. Možete li zamisliti da se u europskim zemljama da se na državne blagdane ne stavlja nacionalna zastava?

VINKOVCI

Nakon Osijeka, predsjednik Plenković pohodio je Vinkovce. Brojni razgovori u srdačnom druženju s građanima na središnjem trgu, zajedničko fotografiranje, potpora Vinkovčana za pobjedu na skorašnjim parlamentarnim izborima, stisak ruke Plenkoviću…

VUKOVAR

Sljedeće postaja - Vukovar. U Gradu Heroju predsjednik Plenković pribivao je na uglednom kulturnom događaju - otvorenju 10. Vukovar Film Festivala. Srdačno dočekan, Plenković se zadržao u brojnim razgovorima, druženjima… Valja napomenuti da ovaj filmski festival iz godine u godinu sve snažnije utiskuje Vukovar u kulturnu mapu Europe, stoga je Grad Heroj sve atraktivnije odredište kontinentalnog turizma.