Karamarko je kazao kako je dr. Franjo Tuđman najveći Hrvat 20. stoljeća, čovjek koji je uspio ispuniti stoljetni hrvatski san o nezavisnoj državi.

"Ne želimo ideološke magle i podvale. Ovu državu nije stvorio Josip Broz nego dr. Tuđman, HDZ i naši branitelji", istaknuo je Karamarko.

U izjavi za medije nakon otkrivanja poprsja prvog predsjednika Republike Hrvatske i HDZ-a dr. Franje Tuđmana ispred osnovne škole u Velikom Trgovišću, koju je pohađao i prvi predsjednik, Karamarko je rekao kako je siguran da će HDZ nakon lokalnih izbora biti na vlasti u više od 50 posto općina u koliko je sad na vlasti.

"HDZ je u ovom trenutku na vlasti u 50,58 posto općina i očekujem da ćemo nakon lokalnih izbora biti u još više. Ima puno mladih lica, školovanih, izvanrednih ljudi", naglasio je.

Na upit novinara hoće li kandidati HDZ-a na lokalnim razinama dobiti naputke o načinu obnašanja vlasti, jer se pokazalo da mnoge općine nisu mogle naplatiti komunalne i ostale doprinose, Karamarko je kazao kako će biti naputaka.

"Bit će naputaka za njih jer mi, rekao bih, mijenjamo i stil rada i tehnologiju rada, i sigurno će se bolje snalaziti nego ovi do sada", kazao je Karamarko.

Spomenik dr. Tuđmanu rad je akademskog kipara Kuzme Kovačića, a bio je prekriven zastavom s kninske tvrđave.