Hrvatska demokratska zajednica dobila je vjetar u leđa na izborima za Europski parlament, to je bila anketa na uzorku od 750 000 glasaća, koju je HDZ dobio, kazao je Karamarko.

Istaknuo je kako je izrazito bitna ljubav između hrvatskog naroda i domovine te kako je potrebno pokazati domoljublje.

Karamarko je kazao kako je HDZ velika i povijesna stranka koja je produžena ruka hrvatskog naroda te kako neće dopustiti da našu Domovinu mijenjaju ono koji je nikad nisu voljeli i nikad nisu željeli.

Kazao je kako je istina da su neki naplaćivali svoje domoljublje, ali i kako je ova stranka promijenila svoj karakter, lice i dizajn.
„Izbacili smo lopovluk, a vratili se svojim temeljima, udarenim od dr. Tuđmana. Poštenju, iskrenosti i domoljublju. Ovaj narod treba se voljeti, a mi ćemo svoju ljubav i promjenu dokazati i ovdje, u Trogiru.“, naglasio je Karamarko.

Kandidat za gradonačelnika Trogira Ante Stipčić kazao je da krajnje vrijeme da se u Trogir uvede red.

 „Vrijeme je da kažemo neredu u gradu Trogiru i konstantnom neradu našeg gradonačelnika u posljednje četiri godine. Naš program je vrlo jednostavan i jasan, mi ćemo svojim znanjem i sposobnosti rješavati probleme. Zajedno ćemo stvorimo bolji Trogir“, kazao je Stipčić.

Kako ćemo mi stvarati bolji Trogir tako ćemo kao stranka stvarati bolju Dalmaciju, a kroz nekoliko mjeseci i bolju Hrvatsku, zaključio je Stipčić.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader ponovio je kako ne sumnja u pobjede Stipčića u Trogiru i Zlatka Ževrnje u županiji.
Dodao je kako je Ževrnja ostvario hrvatski san od ledine i kamena stvorio je gospodarsko čudo kojem se svi klanjamo. Općina Dugopolje broji čak 3200 zaposlenih u oko 250 tvrtki gospodarske zone.

Kandidat za župana Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja rekao je kako ima vrlo jednostavnu ideju s već jednom odrađenim planom, preslikati uspjeh Dugopolja na kompletnu županiju danas.

Pred vratima su promjene koje će donijeti boljitak kako Trogiru tako i cijeloj državi. Trebamo zaustaviti odlazak mladih ludi iz Hrvatske, na što ih je natjerala ova vlada, zaključio je Ževrnja.

Skup u Trogiru svojim dolaskom uveličali su zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet, glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, sadašnji dožupan i kandidat za dožupana Luka Brčić, kandidat za dožupana Ante Šošić, kao i HDZ-ov županijski tajnik Ante Mihanović te koalicijski partneri Goran Dodig (HDS) i Ivo Milić (HSP AS).