Osvojili samo 12 županija, od toga 10 samostalno, a 2 u koaliciji, osvojili smo 57 gradonačelnika te više od 50% općina, kazao je Karamarko na obraćanju u Središnjici HDZ-a.

"Mogu reći da smo na izborima bili uvjerljivo najjači i da smo osvojili zavidan rezultat. Jako žalim za Vukovarom, u Vukovaru su pobijedili autobusi", rekao je Karamarko.

Karamarko je istaknuo kako je neosporno da je HDZ ostvario vidan napredak u odnosu na rezultate od pije četiri godine.

"Sjetite se da su rekli, tvrdili i željeli da ćemo nakon poraza na parlamentarnim izborima postati marginalna stranka s pet, sedam ili deset posto. Mi smo se vratili u velikom stilu i napredujemo sve više. Dobili smo neke gradove koje nikada nismo imali. Naravno, neke smo izgubili, ali generalno gledajući mi smo doista pobjednici ovih izbora", naglasio je Karamarko.

Usprotivio se dijeljenju gradova na male i velike, te kazao kako je isto Belišće i Split, jer svaki građanin je bitan.

"Mi gradove u Hrvatskoj ne dijelimo na velike i male. Nama je isto Belišće i Split, svaki građanin nam je jednako vrijedan", poručio je Karamarko.

Na kraju Karamarko je čestitao svim pobjednicima ovog drugog kruga izbora, kako iz redova HDZ-a tako i iz drugih stranaka te se zahvalio svim koalicijskim partnerima HDZ-a.