Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kazao je kako se i dalje radi na okupljanju stranaka desnog centra, a ovu stratešku koaliciju s HSS-om ocijenio jako dobrim potezom i početkom odnosa koji bi mogao dugo potrajati. "HDZ u dogovoru s našim prijateljima iz HSS-a ulazi u stratešku koaliciju i odnos koji bi mogao dugo potrajati", kazao je Karamarko.Koalicije HDZ-a i HSS-a na proteklim lokalnim izborima polučili su jako dobar uspjeh pa je i logično da tu suradnju nastavimo na državnoj razini potpisivanjem predizborne koalicije, rekao je Karamarko.Odgovarajući na novinarski o odluci Vlade da poveća trošarine na gorivo, Karamarko je istaknuo kako je to još jedan u nizu udara na životni standard i pokušaj krpanja proračunskih rupa na teret građana. 

Karamarko je kazao kako Vladina odluka da proda Hrvatsku poštansku banku i Croatia osiguranje nije dobra te dodao kako se boji da će HDZ kad dođe na vlast naći samo zgarište.

"Prodaju se strateški infrastrukturni subjekti, a to nije dobro. Proračun se treba puniti na drukčiji način, a ne tako da prodajemo ono na čemu bismo morali živjeti. Oni režu granu na kojoj sjede", rekao je Karamarko i dodao kako se boji da će "HDZ - kad dođe na vlast - naći samo zgarište". 

Karamarko je istaknuo na nelogičnu politiku Vlade da dopušta slabljenje HEP te upozorio da bi nakon liberalizacije tržišta električne energije HEP mogao biti uništen, a Hrvatska energetski ovisna.