Tim povećanjem od preko 20% učinjen je veliki udarac na standard građana, povećani su troškovi poslovanja hrvatskom gospodarstvu, ali i HEP su učinili dodatno nekonkurentnim za tržišnu utakmicu.

Iako se to povećanje pravdalo potrebom za investicijama u elektroenergetski sektor, svjedoci smo na žalost, da se u HEP- u nije dogodila niti jedna značajnija investicija, a kako izgleda niti neće u skorije vrijeme.

Nakon što će Vlada RH ovom odlukom umanjiti prihod HEP-u za više od 100 mil. kuna, postavlja se pitanje koja je stvarna namjera Vlade RH u pogledu njegove budućnosti. Izostanak investicija, ne provođenje restrukturiranja i stalno političko kadroviranje vodi Hrvatsku elektroprivredu u propast.

Ovom odlukom Vlada RH ne samo da slabi i destabilizira HEP, već i ugrožava stabilnost elektroenergetskog sustava RH, s obzirom na to da se gubitkom kupaca, HEP-u oduzimaju prihodi, a time i sposobnost financiranja, održavanja i investicija.

Stoga je šokantna indolencija kojom se Vlada RH odnosi prema ovom događaju, a dobiva se i dojam da niti premijera niti ministre ova tema ne zanima.

Još jednom se na žalost potvrđuje kolika je razina neznanja, nesposobnosti i neodgovornosti prisutna danas u vrhu vlasti.