Poštovani,

U tekstu objavljenom na portalu Večernjeg lista pod naslovom: Sporni udžbenici – „Izbacili smo Domovinski rat jer je za nas to bio građanski rat“ u kojem se prenosi dio intervjua Vojislava Šešelja u Večernjim novostima u kojem na tvrdnju novinara da se hrvatskim udžbenicima Srbi spominju kao agresori, predsjednik SDSS-a, rekao je kako oni svoju djecu uče drukčije, te da oni i dalje smatraju da se u hrvatskoj vodio građanski rat. Sukladno istupu  Stanimirovića u srbijanskom tisku, te negiranju Domovinskog rata, prisiljeni smo reagirati.

Naime, kao branitelji koji smo prolijevali krv tijekom  agresije na RH od strane velikosrpskog agresora, nikako  ne možemo stajati po strani u relativizaciji krivnje, na način kojim se sve strane izjednačuju izjavama da se vodio građanski rat u Hrvatskoj.

Jednom zauvijek naglašavamo, Hrvatska je bila žrtva srpskog agresora, a zbog aspiracija velikosrpskog režima predvođenog Slobodanom Miloševićem i ostalima, nažalost još i danas aktivnim političarima u Srbiji.U Hrvatskoj se nije vodio  nikakav građanski rat, nego se odvijala agresija na suvereni teritorij RH. Sjetite se Vukovara koji je napadnut iz Srbije!

Hrvatska je izvojevala pobjedu u nametnutom ratu kroz niz briljantnih vojnih akcija.Za nas kao branitelje, nedopustivo je da se na teritoriju RH uče dvije različite Povijesti, jer jedan je lažna - ona koju interpretira Stanimirović.

          Stoga tražimo od predsjednika Josipovića, premijera Milanovića, nadležnih ministarstava i svih državnih institucija promtnu reakciju na spomenute izjave, uključenje branitelja u pisanje udžbenika novije hrvatske povijesti, te unificiranje udžbenika povijesti na cijelom teritoriju RH i u svim školama.

          Još jednom jasno poručujemo da branitelji neće dozvoliti lažiranje povijesnih činjenica niti će dozvoliti dvije povijesti u udžbenicima.

S poštovanjem,                                          

                                                             Predsjednik Odbora za branitelje HDZ-a
                                                                              Željko Dilber